Gouden speld voor Foppe Jan Feenstra

Geschreven door KNVB op . Geplaatst in Even na praten

Foppe Jan Feenstra uit Uithuizen heeft vrijdag de gouden waarderingsspeld van de KNVB ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de voetbalsport.


Onderscheidingsspeld 3
In zijn toespraak noemde Jan Hooge, lid van het districtscollege van de KNVB, de 75-jarige Feenstra een vriend van het voetbal, maar vooral een grote vriend van de arbitrage. "U bent een op en top vrijwilliger. Al bijna een halve eeuw bent u zeer betrokken bij de voetbalsport. Nooit heeft de KNVB tevergeefs een beroep op uw inzet gedaan. Dat oogst veel respect en waardering."
 Feenstra is meer dan 47 jaar actief geweest voor de KNVB. Tot oktober 2001 bekleedde hij de functie van de scheidsrechter. Vanaf dat jaar was hij ook actief als rapporteur. Daarnaast werd hij door de KNVB benoemd tot waarnemer.
Foppe Jan Feenstra heeft onlangs noodgedwongen zijn activiteiten voor de KNVB moeten beëindigen. Recent is bij hem de spierziekte ALS geconstateerd. Feenstra voelt zich nog enorm betrokken bij de voetbalsport en het is voor hem moeilijk te aanvaarden dat hij niet meer rondom de voetbalvelden actief kan zijn. De KNVB wenst de heer Feenstra voor de komende periode veel sterkte.
Bron: www.knvb.nl
 

.