Competitieindelingen jeugdteams is pure willekeur.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het artikel over hoe de indeling van de jeugdteams volgens velen tot stand komen zorgde voor de nodige reacties. Waar de een in het openbaar reageerde koos een ander om het via mail of privĂ©bericht te reageren. Reacties die er zorgden dat Puurvoetbalonline zich samen met enkele andere voetballiefhebbers zich eens over de indelingen van jeugdteams gebogen heeft. We kwamen al snel  tot de conclusie dat het indelen van jeugdteams, en in tegenstelling de KNVB zijn leden wil doen geloven, pure willekeur is.
Afbeeldingsresultaat voor voetbal foto
We hebben er voor dit artikel een drietal competities uitgelicht waar we enkele opmerkelijke zaken in tegenkwamen. Als eerste de competitie waar FC LEO D1 in is geplaatst. Een poule met Actief D3, Achilles 1894 D5, ACV D3, FC LEO D1, Peize D2, SJO De Held D3 betekent dat de Leensters vier keer naar Drenthe en een keer naar Hoogkerk mogen voor hun uitduels. Logischerwijs denk je dan dat de bond LEO uit het nabij Assen gelegen Loon en FC LEO per ongeluk verwisseld heeft. Iets wat zou kunnen want waar gewerkt wordt maakt men immers fouten. De medewerkers die belast zijn met het indelen van jeugdteams hebben daar, gezien het antwoord wat FC LEO kreeg, niets fout gedaan want het antwoord was dat er naar sterkte van de teams gekeken was. Je lacht je zolen uit je schoenen bij een dergelijk antwoord omdat het regelrechte onzin is. Natuurlijk is er rond Groningen of bij de buren in Friesland wel een D-team van een gelijkwaardig niveau te vinden voor de Oranjehemden in plaats van dat het nu twee keer voor dag en dauw naar Assen mag voor twee van zijn in totaal zes uitduels.

Een tweede opvallende poule was die van Heracliden De E3G, Kloosterburen E2G, KRC E1G, Loppersum SC E2, SGV E2. Dat eerste vier zitten nog redelijk in een regio hoewel Kloosterburen-Loppersum als een redelijke afstand gezien mag worden. SGV uit Schildwolde is in deze poule de vreemde eend in de bijt want vanuit Kloosterburen naar Schildwolde ben je in colonne ruim een uur onderweg. Geen logica te ontdekken in hoe SGV E2 in deze poule die, net als veel andere E en F-teams, in een poule geplaatst zijn die bestaat uit vijf i.p.v zes teams. Dat betekent dat deze teams vanaf zaterdag 7 maart  5x ( ! ) een vrije zaterdag hebben. Dat is het lot is van alle teams die in een poule van vijf geplaatst zijn. Iets wat dus ook van toepassing is op de poule waar Ezinge F1G in is geplaatst. De Ezingers, en de overige teams, FC LEO FC F1, Rood Zwart Baflo F1, SJO Winsum F3, SV Bedum F2 spelen tegen teams waarvan de sportcomplexen vanuit Feerwerd binnen een straal van 25 kilometer liggen. We kwamen echter tot de conclusie dat dit meer geluk dan wijsheid genoemd mag worden