110 kilomter reizen voor een gelijkwaardige tegenstander......

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op het artikel, Veel jeugspelertjes kennen hun tegenstanders als hun broekzak,kwamen reacties binnen dat het voor sommige teams vervelend mag zijn dat steeds tegen dezelfde tegenstander spelen niet prettig is maar dat reisafstanden van 55 kilometer heen en dezelfde afstand terug ook niet alles is.
Afbeeldingsresultaat voor voetbal foto
Het artikel over het indelen van jeugdteams gaf een bijzondere reactie waarbij ik de schrijver gelijk moest geven. Jeugdwedstrijden die 09.00 uur als aanvangstijd hebben waarbij de bezoekende partij eerst 55 kilometer moet rijden mag als bijzonder worden gezien. Volgens routeplanner ben je dan een uur onderweg. Dat betekent dat je om uiterlijk 07.00 uur moet vertrekken omdat je rekening moet houden met een beetje oponthoud. In colonne schiet je nu eenmaal minder snel op dan alleen. Daarnaast is het verstandig om de tijd te nemen voor een warming-up omdat in de categorie waar we hier over praten, D-junioren, veel jeugdspelers/sters aardig in de groei zijn.
Uiteraard werd er door de vereniging, die twee keer met deze situatie geconfronteerd gaat worden, navraag gedaan. Navraag of het wel klopte dat een D-team zover moest rijden om zijn wedstrijden te spelen. Vanuit het hoge noorden naar de hoofdstad van Drenthe werd namelijk als bijzonder gezien. Uiteraard kreeg de vereniging antwoord. Ik moet zeggen een raar antwoord: 'Door ons als bond wordt alleen gekeken naar de eindstand. Dat is wat wij belangrijk vinden en niet de reisafstand. Veel verenigingen geven aan dat ze een klasse met gelijkwaardige tegenstanders belangrijker vinden dan de reisafstand,'' aldus een woordvoerster van de KNVB. Een antwoord wat haaks staat op wat andere teams overkomt. Teams die vragen  om een gelijkwaardige klasse  krijgen namelijk juist een negatief antwoord. Daar wordt niet naar geluisterd, en zo valt in de wandelgangen te beluisteren, zoals naar zoveel wat door de verenigingen ingebracht wordt niet geluisterd wordt. Het is wel logisch dat een club denkt dat het in de maling genomen wordt als men zegt, we kijken alleen naar de eindstand en verder niet. Dat betekent dat het een wel heel goed  of slecht team moet zijn dat het in totaal 110 kilometer moet rijden om een gelijkwaardige tegenstander te vinden. Zou die ploeg niet binnen een straal van 30 kilometer te vinden zijn. Iedereen denkt van wel en spreekt dus van willekeur. Een trieste ontwikkeling maar helaas wel de realiteit waar veel verenigingen steeds vaker tegenaan lopen. Zo daar ook de verbazing is dat de jeugd dit weekend weer de wei in gaat en er een week later geen programma is vastgesteld. Ontwikkelingen die velen bevreemd maar waar niets tegen gedaan kan worden.