Ook TEO aan zegekar SIOS

Geschreven door Reinder Haaksema op . Geplaatst in Even na praten

Het is menigeen al opgevallen, SIOS is bezig met een indrukwekkende reeks. De laatste puntloze wedstrijd dateert alweer van 25 oktober vorig jaar. Zaterdag kon ook het stugge TEO de ploeg van Erwin Molog en Bert Ozinga niet genoeg tegenstand bieden. Waar eerder dit seizoen in Ten Post nog fors werd verloren(5-2), won SIOS nu in eigen huis verdiend met 2-0.
door: Reinder Haaksema
 Bij SIOS werd al geruime tijd toegeleefd naar deze wedstrijd. De nederlaag in Ten Post was een grote dreun geweest en er viel dus wat goed te maken. Bekend was dat TEO uit en - thuis een wereld van verschil is. Het is een ploeg die in eigen huis van iedere tegenstander in deze competitie kan winnen, maar in uitwedstrijden veel moeite heeft om punten te pakken. Dit motiveerde de jonge ploeg uit Sauwerd, maar er was ook duidelijk veel spanning en misschien wel lichte angst voor aanvang van de wedstrijd. Duidelijk mag zijn dat TEO altijd een erg lastig bespeelbare tegenstander is voor SIOS. TEO is fysiek sterk, heeft voetballend voldoende kwaliteit en beschikt over een watervlugge rechtsbuiten. Deze week was er scherp getraind, de 'koppies' stonden goed, de afspraken waren duidelijk. Vandaag was aan- of afhaken.
Nadat pupil van de week Niels Visser dwars door de verdediging van de gasten soleerde en fraai afrondde, ging de wedstrijd dan van start. Vanaf minuut één was het strijden. Voor elke meter, voor elke bal. SIOS wil graag voetballen en wil fysiek spel vaak ontwijken, maar dat bleek vanmiddag vrijwel onmogelijk tegen dit TEO. Na 10 minuten spelen was er door de gasten uit Ten Post namelijk al een flink aantal overtredingen begaan. De voeten, enkels en benen van de SIOS-spelers werden af en toe eens goed getest. De scheidsrechter zat er niet kort genoeg op en waar hij moest optreden tegen harde overtredingen, probeerde hij het steeds af te doen met een 'laatste waarschuwing'.
SIOS was voetballend de betere ploeg en probeerde het balletje goed rond te laten gaan. Toch was het blijven uitkijken voor die razendsnelle buitenspeler die, wanneer hij eenmaal op snelheid ligt, niet meer valt in te halen. De eerste goede mogelijkheid was voor TEO, maar de bal werd uit de draai vlak langs de goal van Reinder de Haan geschoten.
Na een half uur spelen werd het speloverwicht van SIOS uitgedrukt in een 1-0 voorsprong. Na een fraaie 'één-twee' tussen Sander Bultena en Reinder Haaksema werd afgelegd op topscorer Stefan Bultena. De spits plaatste de bal beheerst in de verre hoek, waarmee hij de thuisploeg aan de leiding bracht. 1-0 was tevens de ruststand.
Scherp blijven, uitkijken voor de snelle counters en zelf blijven voetballen. Dat werd in de rust nog maar eens benadrukt. Een zware eerste helft die fysiek veel van de spelers vroeg, maar gelukkig konden alle elf na de thee weer aan de aftrap verschijnen.
De tweede helft kwam een misschien nog wel gemener TEO uit de kleedkamer. Smerige overtredingen had het nodig om steeds maar weer het tempo uit het spel van SIOS te krijgen en het optreden van scheidsrechter Vos was keer op keer te slap. SIOS was ook in de tweede helft de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar het bleef tot het einde toe spannend, omdat de Sauwerders steeds verzuimden te scoren.
TEO kwam dicht bij de gelijkmaker, maar een voorzet werd net voorlangs gekopt. Reinder de Haan onderscheidde zich 10 minuten voor het einde van de wedstrijd met een geweldige redding. Een vrije trap van een meter of 30 werd ineens op het doel geramd. Het leerwerk leek in de bovenhoek te belanden, maar Reinder de Haan hield met een fantastische actie zijn ploeg in de race. Niet veel later viel de beslissing. Een vrije trap van (inmiddels specialist te noemen) Pascal Reining belandde op de lat. Sander Bultena was alert en kopte de rebound tussen de palen. 2-0. In de resterende minuten deed TEO ook niet echt meer zijn best om nog iets terug te doen.
De vreugde was groot. Een belangrijke overwinning tegen misschien wel de moeilijkst bespeelbare tegenstander in deze competitie. SIOS doet hiermee afstand van de ploegen onder zich en mag nu serieus naar boven gaan kijken. Nog slechts één punt is de achterstand op nummer drie Harkstede en twee punten de achterstand op nummer twee SGV. SGV is volgende week de tegenstander. Deze ervaren ploeg bleek in de thuiswedstrijd een hele sterke opponent. 0-3 werd het eerder dit seizoen in Sauwerd op, jawel, 25 oktober. De laatste keer dat SIOS geen punt wist te halen. Zaterdag zal het in Schildwolde 'om het echie gaan'. Wil SIOS haar goede reeks doorzetten zat winst zaterdag ontzettend belangrijk zijn. Bij een overwinning wordt de ploeg uit Schildwolde namelijk op de ranglijst gepasseerd. Nummer twee SGV kan zich dus geen puntverlies permitteren en zal alles geven om de punten in eigen huis te houden. Een heerlijk affiche, een wedstrijd om nu al naar uit te zien.