Terechte zege SC Stadspark tegen De Fivel.

Geschreven door Jeroen Schut. op . Geplaatst in Even na praten

Op een zonnig stadspark stond er toch wel een belangrijk duel op de rol. SC Stadspark, wat niet goed uit de winterstop was gekomen door in de laatste 3 duels maar 1 punt te pakken, moest vandaag winnen van de Fivel. Een De Fivel dat er voor knokt om onderin weg te komen en alles zal doen om de 3 punten mee te nemen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Hof die kan terug kijken op een zeer goed gefloten duel.
 De Fivel begon fel aan de wedstrijd en binnen zestig seconden moest Rene Boelen al handelend optreden. Stadspark speelde in het begin onrustig en moest duidelijk in het juiste ritme komen. De Fivel speelde veel de lange bal die prima werden opgevangen door de twee centrale verdedigers JP Lageman en Wouter van Dijk die beiden het gevaar vakkundig oplosten. Langzaam kantelde de wedstrijd en begon Stadspark te voetballen. Gerard Hut zette zijn aanval zelf op en 1 op1 met de keeper schoot hij hard in de korte hoek maar de goalie van de ‘Riepsters; kon met een uitgestoken been nog net redding brengen. Meerdere afstandsschoten van onder andere de hardwerkende Sjors van der Meeren leverde geen doelpunt op zodat beide teams met 0-0 de rust ingingen.
Stadspark wilde de druk in de tweede helft meer opvoeren en startte daardoor zeer fel en het was de goed spelende Rutger Bierling die de bal vanaf de zijkant hard en laag voor gaf op Sjors van der Meeren die de bal binnengleed voordat de doelman kon ingrijpen 1-0. De Fivel probeerde het tij snel te keren maar de schoten van afstand waren geen gevaar voor Stadspark.
In de 60e minuut een domme overtreding op de rand 16 meter van Stadspark. De vrije bal werd goed over de muur geplaatst waar Rene Boelen de bal niet onder controle kreeg en de terugspringende bal werd binnengetikt: 1-1
SC Stadspark ging vervolgens aanvallend wisselen en bracht Maarten van der Wal voor de moegestreden Michel Fleurke. Meerdere aanvallen van Stadspark leverden nog geen goal op maar in de 80 e minuut een aanval die eindige aan de zijkant van het veld werd door Sjors van der Meeren goed voorgezet en het was Rutger Bierling die de bal over de doelman heen kopte en zijn ploeg op een 2-1 voorsprong bracht. De Fivel ging nu echt alles naar voren pompen maar wat geen echt groot gevaar opleverde en het was vervolgens Sieger Kuik die Sjors van der Meeren alleen voor de keeper zette. Van der Meeren maakte geen fout en zo stond de 3-1 stand op het scorebord. Al met al een terechte overwinning voor Stadspark wat volgende week mag aantreden tegen vv Appingedam

Door: Jeroen Schut.