Zaalvrouwen Drachtster Boys stranden in kwartfinale beker

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Even na praten

Vrijdagavond stond voor de zaalvrouwen van Drachtster Boys de kwartfinale van de KNVB beker op het programma. Eén van de doelstellingen van dit seizoen was het bereiken van de bekerfinale, dus er moest gewonnen worden om deze doelstelling te bereiken. Tegenstander Zuidoost United uit Amsterdam lijkt in de competitie uitgeschakeld te zijn voor de play-off en wil dus met de beker een prijs pakken dit seizoen.

Drachtster Boys begon goed aan de kwartfinale. Het was Jessie Prijs die in de eerste minuut de voorzet van Anita Vellema net niet kon halen doordat keepster Ellen van den Hurk er tussen zat. In de 5e minuut kreeg Zuidoost United een vrije trap op de rand van de cirkel. Teuny Bosma had de muur goed opgesteld want de bal belandde in de muur. De rebound van Michelle Playfair kon echter niet gekeerd worden; 0-1. In de 10e minuut van de eerste helft maakte Marleen Reenders de gelijkmaker nadat het schot van Esther van Toledo smoorde en zij de bal over de doellijn kon werken; 1-1. Drachtster Boys speelde onrustig en miste de echte overtuiging in balbezit. Het stond verdedigend niet altijd goed waardoor het veel overtredingen nodig had om de behendige speelsters van Zuidoost United af te stoppen. Halverwege de eerste helft stond Drachtster Boys al op 5 overtredingen, waardoor Michelle Playfair al snel een 10meter bal mocht nemen. Deze schoot zij huizenhoog over. In de 13e minuut kon Bouchra Moudou vrij door de verdediging van Drachtster Boys slalommen zonder dat er goed druk op haar werd gezet werd. Ze schoot  de bal hard in de korte bovenhoek; 1-2.  Met nog 4.31 min op de klok greep trainer Jos Alkema naar een time-out. Meteen daarna ontstond een grote kans voor Anita Vellema nadat keepster van den Hurk de bal los liet, maar ze kreeg haar voet niet voldoende tegen de bal. De scheidsrechter vond dat de keepster de bal vast had en dat Vellema dus een overtreding maakte waardoor de bal opnieuw op  de 10 meter ging. Dit maal redde Teuny Bosma met een goede reflex op het schot van Michelle Playfair. In de 16e minuut rondde Brenda Eefting een goede aanval van Drachtster Boys na een 1:2 met Anita Vellema beheerst af; 2-2. Drie minuten voor de rust mocht Latoya Mitchell aanleggen voor een 10meter bal. Deze werd gestopt door Teuny Bosma. Mitchell probeerde de bal nog te veroveren, maar Bosma had haar hand op de bal dus de scheidrechter floot voor een overtreding. In woord (geel) en gebaar (2e geel en dus rood) maakte Latoya Mitchell duidelijk dat ze het hier niet mee eens was en ze kon vertrekken. De rust werd bereikt met een 2-2 gelijkspel op het bord.
In de tweede helft, kwam een ander Drachtster Boys uit de kleedkamer. Esther van Toledo onderschepte de bal en schoot vervolgens hard naast. Hierna volgde een goed uitgevoerde counter, waarop keepster van den Hurk redding kon brengen. In de 4e minuut na rust sloegen de zusters van Toledo toe. Eerst was het Marieke van Toledo die de bal hard in de kruising schoot  (3-2) en na balverlies direct na de aftrap van Zuidoost rondde Esther van Toledo de counter doeltreffend af; 4-2. Drachtster Boys probeerde daarna de voorsprong verder uit te bouwen. Lotte Donath had pech dat haar knal uit een corner via de binnenkant van de paal het veld weer in vloog en Brenda Eefting werkte een moeilijke voorzet van Anita Vellema net over. Na de time-out van Zuidoost United ging het mis bij Drachtster Boys. Er werd veel balverlies geleden en Zuidoost United profiteerde in de counter. In een tijdbestek van drie minuten straften Michelle Playfair (2x) en Naraida Leissius  de fouten aan Drachtster zijde af en bogen de achterstand om in een 4-5 voorsprong. 4 minuten voor het einde moest Brenda Bekkema vertrekken na haar 2e gele kaart. De overtal situatie leverde Zuidoost United een goal op; Michelle Playfair kon de bal onder Teuny Bosma doorschieten; 4-6. Een minuut later was het opnieuw Michelle Playfair die haar vijfde van de avond maakte en er 4-7 van maakte. Het leek gespeeld, maar Drachtster Boys besloot nog een offensief in te zetten. In de laatste minuut scoorde Lotte Donath bij de 2e paal 5-7 en met nog 10 seconden op de klok schoot Jessie Prijs de 6-7 binnen. De overgebleven 10 seconden waren niet genoeg om er nog een penaltyserie uit te halen. Zuidoost United won met 6-7 en speelt volgende maand de ½ finale tegen FSG/Gezien.nl.
Drachtster Boys kan zich nu volledig gaan richten op het veilig stellen van de play-offs. Het speelt nog drie uitwedstrijden. Volgende week speelt het in Noord-Scharwoude tegen Biersteker/Plubos dat de punten nog hard nodig heeft om de 4e plaatst te bereiken.

Drachtster Boys VR1 – Zuidoost United VR1:                 6-7

Selectie Dr. Boys: Teuny Bosma, Anita Vellema, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Eefting, Brenda Bekkema