Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel11

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij diverse clubs is.
                       image-2014-09-05 4
                        Nieuw elan in Spijk de doelstelling    Foto: Ommelander Courant
In Spijk moeten ze weer met plezier naar de het eerste elftal van Poolster willen kijken. Dat was datgene wat het bestuur van Poolster voor ogen had. Voor dat doel werd Jeroen de Munck als trainer benaderd. De Munck was met De Heracliden naar de tweede klasse gepromoveerd en zag in Poolster een leuke uitdaging. Op dit moment nemen de ‘Spieksters’ een derde plaats achter MAMIO en Pelikaan S in en wordt er weer fris en fruitig gespeeld in Spijk waar de Winsumer een jonge selectie onder zijn hoede heeft. Een selectie waarmee Jeroen de Munck nog ruim twee jaar mag werken want Poolster en Jeroen de Munck gaan na dit seizoen nog twee jaar met elkaar verder
Jaap van der Ploeg mikte voor het seizoen met VVSV´09 op een plaats bij de eerste vier. De trainer uit Leens was daar duidelijk over maar voor de fusieclub uit Ulrum en Zoutkamp pakt het tot nu toe anders uit. Een tiende plaats is de positie die VVSV´09 op dit moment inneemt met een achterstand van negen punten op nummer vier TEO en Ten Post. In theorie is er nog van alles mogelijk voor de ploeg van Jaap van der Ploeg maar een plaats bij de beste is nog ver weg.
Middelstum-trainer Jan Jaap Zijlstra sprak voor aanvang van het seizoen van stappen maken. Stappen als team maar ook als club en daar is de in Middelstumer druk mee bezig. Een zesde plaats is tot nu toe het resultaat van een ploeg die al het nodige aan blessureleed heeft doorstaan. Blessureleed wat nog steeds niet voorbij is en wat wisselvallig presteren tot gevolg had. De Middelstumers kunnen zich na de winterstop niet veel veroorloven want de verschillen zijn maar klein in zaterdag 4C.