Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel10

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij diverse clubs is.
             zec2
              ZEC-doelman Jan Posthumus op jacht naar een hogere klassering
              Foto: Ommelander Courant

ZEC jaagt met goaltjesdief Ronny Bakker op top-5 was de kop boven het artikel in de voetbalbijlage van de Ommelander Courant. Een plaats waar de ploeg op dit moment nog aardig wat plaatsen van verwijderd is. ZEC neemt namelijk de voorlaatste plaats in wat een positie is die velen niet hadden verwacht. Door de terugkeer van Ronny en Robert Bakker en de overstap van Kevin de Jong en Kjell Posthumus vanuit Usquert en Uithuizen waren er velen die ZEC een rol van betekenis zagen vervullen in zaterdag 5E. Wil er in Zandeweer nog wat gebeuren dan moet de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie nu punten gaan scoren want anders wordt het weer een seizoen die als de bekende nachtkaars uitgaat.

Iets wat niet geldt voor het SIOS van trainer Erwin Molog. De vijfdeklasser presteerde uitstekend in het bekertoernooi maar begon matig aan het seizoen. De jonge formatie uit Sauwerd herstelde zich echter gaandeweg het eerste deel van het seizoen en neemt nu, met een achterstand van zes punten op koploper Wagenborger Boys, een vijfde positie op de ranglijst in. Een plaats bij de top-5 en een periode zijn de doelstelling die men voor het seizoen in Sauwerd uitsprak en nog steeds haalbaar zijn.

Jaap Danhof hoopte dat zijn sterkhouders binnen de selectie van SC Loppersum fit bleven want dat zou de kans om tweedeklasser te blijven aanzienlijk verhogen. De Lopsters weten dat hun selectie niet heel erg breed is wat betekent dat de ploeg blessures en of schorsingen eigenlijk niet kan gebruiken. Helaas voor Loppersum pakte het voor de winter anders uit want belangrijke spelers zoals Rudolf Hidskes en doelman Peter Paul Datema raakten geblesseerd en ook kreeg belangrijke schakel Rik Buikema met een schorsing te maken. Dat, en wat ongelukkige nederlagen, zorgde voor een plaats in de onderste regionen waar de na dit seizoen naar Noordster vertrekkende Jaap Danhof alles aan zal doen om daar verandering in aan te brengen.