Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel 8

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij diverse clubs is.
          image-2014-12-12
           Een wonder kan De Heracliden redden Foto: Ommelander Courant
De Heracliden-trainer Jan Medema ging voor handhaving wat een reële doelstelling genoemd mocht worden. De Heracliden was een debutant in de tweede klasse en dan zou hoog van de toren blazen niet handig zijn. In zijn tweede wedstrijd van het seizoen sloeg het noodlot echter toe toen spits Robin Zuidema zwaar geblesseerd raakte. Een dubbele beenbreuk werd er bij de jonge spits geconstateerd wat betekende dat het einde seizoen voor Robin Zuidema was. De blessure van de talentvolle spits was de inleiding tot een karrenvracht aan blessureleed waarbij de teller op een gegeven moment op elf geblesseerde spelers stond. De ‘Meisters’ staan op dit moment met 0 punten op een laatste plaats en iedereen weet dat er wel een compleet wonder moet gebeuren wil ‘Hera’ de nacompetitie nog weten te bereiken.
In Stedum werd voor aanvang van het seizoen klare taal gesproken. De Stedumers wilden terug naar de vierde klasse. In het begin van het seizoen ging het voortvarend in Stedum maar vanaf begin november tot aan de winterstop werd er van de vijf wedstrijden maar een duel gewonnen. Dat zorgde voor een terugval naar plaats zes op de ranglijst zodat de kans op het kampioenschap even groot is dan dat FC Dordrecht de landstitel wint. Maar er heerst optimisme in Stedum want spelersgroep en technische staf zien richting de tweede periode nog steeds mogelijkheden om in ieder geval de nacompetitie te bereiken.
Als iedereen fit zou blijven kon het voor VIBOA een mooi seizoen worden vertelde Zephnad Wattimury aan collega Mario Miscovic in de voetbalbijlage van de OC. Helaas voor de Winsumers, het pakte anders uit want blessureleed was dat wat de geelhemden in de eerste seizoenshelft achtervolgde. Bepalende spelers vielen weg of keerden niet terug zodat VIBOA de eerste seizoenshelft als rode lantaarndrager afsloot. Een stevige klus staat de eersteklasser uit Winsum daarom nog te wachten om ook volgend seizoen eerste klasser te zijn. Een klus wat zal moeten gebeuren met een trainer die na een seizoen weer uit Winsum vertrekt want dat is wat Wattimury enkele weken liet weten. Een tweede seizoen in Winsum zat er wat de trainer zelf betrof niet in.