Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel7

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij diverse clubs is.
image-2014-11-28
 KRC wil na de winter nederlagen kleiner houden
Bert Knapper wil bouwen aan een nieuw KRC. Dat vertelde Knapper voor aanvang van het seizoen aan de Ommelander Courant . Dat bouwen gaat nog wat langzaam want Knapper en zijn ploeg hebben in zaterdag 5E nog geen punt weten te behalen. Toch is de in Leek woonachtige Knapper optimistisch wat KRC betreft want hij zal ook volgend seizoen hoofdtrainer in Kantens zijn. Voor de tweede helft van het seizoen hoopt de Kantens Robben Combinatie dat de nederlagen wat lager uitvallen, en er verder nog ergens wat puntjes behaald worden zodat het seizoen niet met een hatelijke nul afgesloten gaat worden.

Voor Meeden kwam er met het kampioenschap in 5F van het zondagvoetbal een einde aan vier jaar vijfde klasse voetbal. De ploeg van de trainers René Beishuizen en Willem Dontje komt het komend seizoen uit in de vierde klasse en de doelstelling  voor Meeden, zo vertelde René Beishuizen in de voetbalbijlage van de Koerier, is dat men zich in de vierde klasse wil handhaven. Iets wat nog lastig genoeg gaat worden omdat de ploeg van het duo Beishuizen/Dontje een twaalfde plaats op de ranglijst inneemt. Een plaats die betekent dat je tot de nacompetitie bent veroordeeld. Maar in 4C-zondag is echter nog van alles mogelijk omdat het verschil tussen nummer twaalf Meeden en nummer vier Gruno maar acht punten bedraagt. Dat betekent dat Meeden, dat uit zijn vier laatste duels voor de winterstop zeven punten bijeen sprokkelde, nog voldoende kansen heeft om zich in de vierde klasse te handhaven. 

Handhaven was ook datgene wat Eenrum-goalie Anton Brontsema in de media noemde als belangrijkste doelstelling. Zijn trainer, Ronald Bouwman sprak echter in de Ommelander Courant andere woorden. Bouwman voorzag namelijk weinig problemen voor zijn ploeg bij de terugkeer in de vierde klasse. Een middenmoot-positie moest haalbaar zijn volgens de inwoner uit Ten Boer die daar op dit moment ook met zijn ploeg staat. Een zevende positie die de Eenrumers overigens naar zowel boven als beneden laat kijken. Met 15 punten bedraagt het verschil 4 punten met nummer vier Gruno maar ook 4 met nummer twaalf Meeden. Wat betreft moeten de Eenrumers direct na de winterstop punten gaan pakken om zo verder uit de buurt van de degradatiezone te geraken.