De mooie en soms bijzondere sportmomenten van Puurvoetbalonline 2014 deel 2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De laatste dagen van 2014 stonden wat Puurvoetbalonline betreft in het teken van het terugblikken op het jaar waarin er ook op sportief gebied veel gebeurde in Nederland en de rest van de wereld. Het WK, de schaatsers in Sotsji, Epke Zonderland en een motorcrosser kwamen voorbij naast momenten uit het amateurvoetbal. Als Puurvoetbalonline heb ik ook een aantal sportmomenten gekozen. Momenten die zich allemaal binnen of buiten de lijnen van het door mij zo geliefde amateurvoetbal hebben afgespeeld waarbij ik niet alleen naar het sportieve maar ook naar het soms bijzondere heb gekeken. Geen momenten die ik ga rangschikken van 1t/m12 maar gewoon twaalf momenten die ik mooi of bijzonder genoeg vond om ze in een drieluik nog een keer te noemen.
Johan Staal

Penalty's

We kunnen er niet omheen, in het achter ons liggend jaar ging het vaak over penalty's. De wissel Krul-Cillessen op het WK werd  bijvoorbeeld  door velen gekozen als een van hun favoriete sportmomenten. Cillessen werd toen door Louis van Gaal vervangen door Tim Krul omdat keepertrainer Frans Hoek,in de derde doelman meer een penaltykiller zag dan in Jasper Cillessen.  In de laatste week van april speelde Gorecht D2 op een avond voor de beker tegen ZNC D1. Het betrof een wedstrijd die beslissend was voor een plaats in de uiteindelijke finale die op zaterdag 31 mei op de Esserberg gespeeld zou worden. Het publiek kreeg die avond een mooi duel voorgeschoteld waarbij penalty's uiteindelijke  de beslissing moesten brengen wie er door zou gaan naar de Esserberg. Een ronde eerder was de ploeg uit Haren nog door het oog van de naald gekropen toen hun doelman, Tobias Top,  vlak voor het einde in het duel tegen de D1 van HH-combi, een combinatie bestaande uit de voetbalverenigingen uit Hijken en Hooghalen, een strafschop stopte. Een belangrijke strafschop omdat de  0-1 stand vervolgens de eindstand werd. De doelman van Gorecht D2 verrichtte vervolgens in het duel tegen ZNC D1 weer het kunstje om een strafschop te stoppen, zodat hij in tegenstelling tot Jasper Cillessen wel een 'penaltykiller' genoemd kon worden.
Promotie
Eenrum plaatste zich in het seizoen 2013-2014 voor de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Nadat de Eenrumers op 18 mei met 3-2 van Farmsum hadden weten te winnen moest er op 1 juni thuis tegen SPW worden gespeeld. De ploeg van Ronald Bouwman zou bij winst naar de vierde klasse promoveren en iedereen ging er eigenlijk een beetje vanuit dat dit Eenrum ging lukken. In de eerste helft ging het nog wat moeizaam voor de thuisploeg maar na de thee trokken de roodbaadjes uiteindelijk aan het langste eind. Na afloop werden de spelers en technische staf in de bloemen gezet door de trouwe supporters wat ik een mooi moment vond. De spelers en technische staf werden  gehuldigd door een kritische aanhang die in weer en wind hun favorieten hadden gesteund.
1e Maran-Karlijn Toernooi
Op 7 juni 2014 werd voor de eerste keer het Maran-Karlijn Toernooi georganiseerd. Een toernooi ter nagedachtenis aan de twee veel te vroeg overleden dochtertjes van Aalderd en Mariëlle Duinkerken. Een toernooi waar een groot aantal teams uit de regio aan deelnamen die samen met alle bezoekers voor het fantastisch bedrag van 30.3 13.33 zorgden. Een fantastisch bedrag wat uiteraard feestelijk gevierd werd in Uithuizermeeden waar in de avonduren De Heracliden voor een verdere verhoging van de feestvreugde zorgde door in een van spanning bolstaande wedstrijd tegen Vitesse'63 uit Koekange zich naar de tweede klasse te voetballen. Kortom 7 juni 2014 werd een dag die degene die er in Uithuizermeeden bij waren niet snel zullen vergeten.
Regen
Op 17 augustus 2014 stond in Eenrum de FIM longtrach final 3 op het programma. Een evenement waar velen zich op verheugden. Ik was een van degene, want in een  periode dat de amateurvoetballers net voorzichtig in training zijn gegaan voor weer een nieuw seizoen zijn andere sporten of sportevenementen  zeker aan mij besteed. De grasbaanraces in mijn geboortedorp is daar een van want vanaf mijn kinderjaren heb ik dit jaarlijks terugkerend evenement redelijk frequent bezocht. Zondag 17 augustus stond dus in het teken van wedstrijden om de wereldtitel en het leuke was dat de Nederlander Yannick de Jong een van de kanshebbers voor de wereldtitel was. De Nederlander reed in zijn eerste heat fantastisch en ook het tweede blok ging prima. Maar helaas, opeens was daar de regen. Regen die de 'droombaan' in Eenrum omtoverde in een modderpoel waar niet op te rijden viel. Gelukkig werd het weer droog en gingen de vrijwilligers aan de slag om de baan te prepareren voor het vervolg van het programma. Daar scheen men in te slagen tot dat een hernieuwde plensbui de baan blank zette en er tot een algehele afgelasting moest worden overgegaan.