Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel6

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze weer gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij de diverse clubs is.

image-2014-12-12 2
 Gaat Hunsingo dit seizoen nog stunten
Hunsingo-trainer Henry Kramer sprak in de voetbalbijlage van de Ommelander Courant de hoop uit dat hij en zijn ploeg dit seizoen voor een stunt konden zorgen. Kramer, die aan zijn tweede seizoen in Winsum bezig is, hoopte op een periodetitel waar de Winsumers in het seizoen 20 13-2014 al heel dichtbij waren. In de klasse waar Hunsingo in uitkomt, zondag 3C, zijn we ondertussen halverwege de tweede periode. Een periode waarin de Winsumers een negende plaats innemen met een achterstand van zes punten op koploper SC Stadspark. De equipe van Henry Kramer zal voor een stunt zijn pijlen dus op de derde periode moeten richtten wat er dan tevens voor zal zorgen dat Hunsingo niet in de degradatiezone terecht komt.

Een plaats bij de eerste vier, en wellicht promotie naar de vierde klasse, was de doelstelling die Pieter Nuus als trainer van Wildervank-zaterdag voor aanvang van dit seizoen in de voetbalbijlage van de Koerier vertelde. Wat de doelstelling betreft, bij de eerste vier eindigen, ligt de ploeg van de na dit seizoen bij Wildervank vertrekkende Pieter Nuus op koers want op dit moment bezet de zaterdagtak van de Wildervankers een keurige derde plaats in de vijfde klasse F. Of een klasse hoger er ook inzit, zal nog moeten blijken want met ploegen als NKVV, De Sweel, NWVV, Tiendeveen en Veendam 1894 zijn er een paar stevige concurrenten genoemd voor de ploeg van Pieter Nuus.

Veendam 1894 -voorzitter Peter Feiken was duidelijk met zijn opmerking in de voetbalbijlage van de Koerier. Het eerste zaterdagteam was gedegradeerd uit de vierde klasse en moest laten zien dat het niet weer een seizoen zoals vorig jaar wilde. Op dit moment nemen de Veendammers een zesde plaats in en zijn dus nog kansen om een rol van betekenis te spelen in klasse 5F. Of dat gaat lukken, hangt mede af van het feit of Veendam zijn inhaalduels weet te winnen. Want de geel/zwarten hebben bijvoorbeeld twee duels minder gespeeld dan nummer drie Wildervank. En daarom is een ding zeker, ondanks dat er nu een klasse lager wordt gespeeld, gaat het met negen duels zonder nederlaag stukken beter met de zaterdagtak van Veendam 1894.