Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel5

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze weer gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline een 'rondje' langs de clubs maken om te kijken hoe de zaken er na de eerste helft van de competitie voorstaan.
Godlinze 1 seizoen 2014 2015

                                        Godlinze seizoen 2014-2015
Het seizoen 2014-2015 kon voor Ezinge gauw beter worden dan het jaar daarvoor. Een karrenvracht aan blessures, spelers die voor een groot aantal maanden naar het buitenland vertrokken of lager gingen voetballen zorgde voor een negatieve spiraal in de prestaties. Een jaar waar we even doorheen moeten vertelde elftalleider Allex Gerritsen regelmatig als we elkaar spraken over de prestaties van de Ezingers. Gelukkig voor de vijfdeklasser uit Feerwerd keerden enkele gevestigde krachten, zoals Jasper Dijkstra en Eward Gerritsen terug vanuit het buitenland en kwam ook Roderick 't Hoog, na een periode van blessureleed, de gelederen van de withemden weer versterken. Onder leiding van Johan Middel, die zijn dorpsgenoot Ynze Prins opvolgde, startte de ploeg voortvarend aan het seizoen met uit de eerste twee duels vier punten. Daarna werd het allemaal wat wisselvalliger bij de Ezingers waar de eerste doelstelling, het plezier binnen club en team terugbrengen, zeker is gerealiseerd.

De trainer van CSVH, Ron Kramer, hoopte zich met zijn team dit jaar rechtstreeks te plaatsen voor de nacompetitie. De tweede klasser had vorig seizoen het geluk dat Groen Geel de nacompetitie voor klassenbehoud moest spelen zodat de zaterdagclub uit Hoogkerk om promotie mocht spelen. Dit jaar  op eigen kracht was de doelstelling voor Ron Kramer en dan met de nadruk op was. Kramer is namelijk begin november bij de tweedeklasser vertrokken omdat hij geen kans zag om het haperende CSVH weer vlot te trekken. Als vervanger werd Lesmond Prinsen binnengehaald die mag proberen om CSVH naar een hoger plan te brengen. Prinsen behaalde uit zijn eerste vier duels zeven punten met de Hoogkerkers wat er maar twee minder waren dan de negen die er in de eerste negen duels werden behaald. Of dat een start is naar misschien een succesvolle derde periode zal echter nog moeten blijken.

Na vijf seizoenen in de vierde klasse keerde Godlinze aan het einde van het vorig seizoen terug in de derde klasse. Een zware derde klasse vertelde Peter Ernst in de OC-voetbalbijlage die daarom een moeizaam jaar voor zijn team verwachtte. Een voorspelling die tot nu toe aardig uitkomt want de 'Glinzers' vinden zich na twaalf gespeelde wedstrijden met 15 punten terug op een 10e plaats. Nog geen positie om opgelucht te kunnen ademhalen maar doordat Lycurgus,Helpman en De Pelikanen een duel meer hebben afgewerkt hebben de groenhemden toch wat lucht richting de degradatiezone.