Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel4

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze weer gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline een 'rondje' langs de clubs maken om te kijken hoe de zaken er na de eerste helft van de competitie voorstaan.
                  image-2014-12-19
    FC LEO-spits Marko Rietema een van de smaakmakers 1e seizoenhelft
In Leens verlopen de zaken voorspoedig. De formatie van Klaas van der Ploeg gaat namelijk aan de leiding in 4B. Dat is iets wat men in Leens niet direct had verwacht omdat, zo vertelde de  trainer van FC LEO enkele weken geleden, een verandering in de manier van spelen datgene is waar de prioriteit in Leens ligt. Ondanks de koppositie is Van der Ploeg nog niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg die zich echter wel kan gaan gaan opmaken voor een terugkeer naar de derde klasse omdat de nummers een en twee uit de vierde klasse rechtstreeks promoveren. De voorsprong van de Leensters mag namelijk riant genoemd worden met vijf punten op nummer twee Opende en acht punten op nummer drie Friese Boys waarbij de Leensters ook nog eens  een duel minder hebben gespeeld.

In de Westerkrant trainer Ton Rozema van een zware competitie waar hij met Zuidhorn-zaterdag in terecht gekomen is. ‘We gaan strijden voor wat we waard zijn, vertelde Rozema die al 26 jaar als trainer actief is. De ervaren trainer hoopt dat hij met zijn ploeg zo lang mogelijk om de prijzen mee zal spelen. Dat lukt Zuidhorn-zaterdag tot op heden prima want de groenhemden staan achter koploper Marum op een keurige tweede plaats. Dat is weliswaar wel in een competitie waarin nog van alles mogelijk is maar aan de doelstelling, zo lang mogelijk meespelen om de prijzen, kan nog steeds worden voldaan.

Zuidhorn-zondag is weer terug aan het ‘front’. Een jaar zonder prestatievoetbal op zondag was lang genoeg vonden Sjaak Nap en Stefan Plenter die zo snel mogelijk met Zuidhorn-zondag de vijfde klasse hopen te verlaten. Een stap die in het eerste seizoen na de 'come back' nog mogelijk is maar dan moet er nog wel wat gebeuren. Van de zeven ploegen die in de eerste competitiehelft de dienst uitmaakten staat Zuidhorn nu op de zevende plaats. Dat zegt echter nog niets in een poule waar alleen SVZ meer dan dertig punten heeft weten te behalen. Wat dat betreft ligt de zondagtak van Zuidhorn nog steeds op koers om binnen een jaar weer terug te keren in de vierde klasse.