Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten
Voor aanvang van ieder seizoen worden ze weer gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij de diverse clubs is.

 


poolster
 De Fivel moet na winterstop nog stevig aan de bak Foto: Ommelander Courant

Damacota-trainer Henk van der Vlag hoopte dat zijn ploeg de opgaande lijn die Damacota in de tweede helft van het seizoen 2013-2014 had ingezet in het huidige seizoen zou doortrekken. Helaas voor de ervaren trainer zit dat er nog niet in want een rol in de middenmoot is datgene wat er op dit moment voor Damacota is weggelegd. Met twaalf punten uit twaalf duels staat de ploeg van Henk van der Vlag op een achtste plaats met een straatlengte achterstand op nummer drie Wildervank. De zaterdagtak van Wildervank heeft een voorsprong van veertien punten op de ploeg uit Nieuwe Pekela en er moet daarom wel een wonder gebeuren wil Damacota nog een rol van betekenis gaan spelen in zaterdag 5F.

De Fivel wacht een zware klus was de kop boven het artikel in de voetbalbijlage van de Ommelander Courant en helaas voor de ‘Riepsters’ is dat na twaalf duels ook de waarheid. De ploeg van de na ONR Roden vertrekkende Ronald Vermeulen staat namelijk op een elfde plaats met veertien punten uit twaalf duels en heeft daarmee een voorsprong van vijf punten op rode lantaarndrager De Pelikanen. Een extra prettige bijkomstigheid is dat de Oranjehemden een wedstrijd minder dan de ‘Peli’s’ hebben afgewerkt. In Zeerijp moet daarom nog wel wat gebeuren maar Ronald Vermeulen zal hij alles in het werk stellen om De Fivel in de derde klasse te houden.
Lycurgus-trainer Arnold van der Kooi vertelde in de Westerkrant dat hij minimaal een periodetitel binnenslepen. Twee zou helemaal prachtig wist van der Kooi te vertellen. Dat betekende namelijk dat zijn ploeg bijna verzekerd zou zijn van het kampioenschap. Er vertrokken wat en er kwamen wat spelers bij zo vertelde Arnold van der Kooi die met Lycurgus ook dit seizoen garant wil staan voor verzorgt voetbal. Helaas voor Van der Kooi verloopt het seizoen een beetje anders want de Lycurgianen vinden zich bij het ingaan van de winterstop terug in de degradatiezone. Lycurgus, dat Jan Potma als opvolger van de na dit seizoen vertrekkende Arnold van der Kooi aantrok, moet daarom nog aardig aan de bak om zich ook volgend seizoen derdeklasser te mogen noemen.