De drie mooiste sportmomenten 2014 van Jeffrey Doornbos( Velocitas-zaterdag)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zo richting de jaarwisseling is het vaak dat we even terugkijken op het bijna achter ons liggend jaar. Zo zijn daar natuurlijk ook de mooie of speciale sportmomenten die voor iedereen anders kunnen zijn. Voor de een zijn er die persoonlijk beleeft zijn maar een ander kan wel die persoonlijk kunnen breder denken. Vandaar richting het einde van 2014 de rubriek 'de drie sportmomenten 2014 van.
Jeffrey Doornbos
Jeffrey Doornbos voetbalt voor de zaterdagafdeling van Velocitas maar is ook iemand die ik regelmatig bij een ander duel op een amateurcomplex of in een sporthal tegenkom. Aan Jeffrey vroeg ik ook naar zijn drie mooiste sportmomenten 2014.

1.Europees voetbal met FC Groningen. Voor veel mensen natuurlijk absoluut geen belangrijk sportmoment. Voor mij persoonlijk wel. Als supporter van Groningen ontzettend mooi om na een aantal jaren zonder Europees voetbal, weer actief te zijn dankzij een magnifiek einde van het seizoen. Helaas mocht het maar twee wedstrijden duren.

2.Het gehele WK van Oranje deze zomer met twee echte hoogtepunten. De 1-5 overwinning was natuurlijk briljant. Door de lage verwachtingen aan het begin van het WK kwam dit totaal onverwacht. Heerlijk om zo revanche te nemen tegen Spanje. Ook de wissel van Louis van Gaal tegen Costa-Rica was iets om niet snel weer te vergeten.

3.Het derde moment is niet voetbal gerelateerd. Het schaatsen is natuurlijk al jaren een sport waar Nederland in uitblinkt. Zo ook dit jaar weer. Het moment dat Smeekens denkt goud te pakken maar vervolgens toch genoegen moet nemen met een tweede plaats, prachtig! Alleen de winst telt ondanks dat de tweede plaats al ontzettend knap was.