Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze weer gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij de diverse clubs is.
           image-2014-11-14 1
            Bedum-zondag in zwaar weer  Foto: Ommelander Courant
Een plaats bij de eerste zes moet mogelijk zijn met Aduard 2000. Dat was voor aanvang van het seizoen de mening althans de mening die trainer Rob Vliek in de Westerkrant verkondigde. Vliek, die eerder trainer was in Aduard, kwam terug van ACV en zag het als een uitdaging om van een verjongde selectie een hecht team te maken die op korte termijn weer in de tweede klasse terugkeert. Halverwege het seizoen staat Aduard 2000 op een zesde plaats in de competitie met een achterstand van vier punten op koploper Marum. In een competitie waar iedereen van iedereen wint is dat voor Aduard een prima basis voor een stap voorwaarts maar dan moeten de prestaties nog wel wat stabieler worden in het Abdijdorp. Maar gevoelsmatig denk ik dat Rob Vliek niet ontevreden is met deze voorlopige zesde plaats.

René Wollerich kwam in de Ommelander Courant niet direct met een echte doelstelling qua plaats op de ranglijst. De trainer uit Harkstede wil zijn spelers individueel en als team beter maken en staat met SV Bedum-zaterdag op een negende plaats wat echter wel wat vertekend is. De Bedumers hebben namelijk nog een duel tegoed omdat het duel op zaterdag 13 december tegen VIBOA werd afgelast. De laatste jaren pakt SV Bedum de meeste punten echter na de winterstop. Mocht dat dit seizoen weer gebeuren dan wordt het dus zeker een plaats in de subtop voor de paarshemden.

Een plaats in de subtop gaat het voor SV Bedum-zondag niet worden. De ploeg van Dick Visser vecht namelijk tegen degradatie en dat is iets wat Visser niet had verwacht. Een plaats bovenin de middenmoot vertelde hij in de Ommelander Courant maar de die prognose heeft Dick al aardig bijgesteld. Handhaven wordt de doelstelling voor de zondagtak van Bedum dat echter ieder duel de spelers bijeen moet 'schrapen' om een elftal in het veld te krijgen. Zes punten bedraagt de achterstand op Meeden en zeven punten op VVK, Engelbert en Haren dus helemaal hopeloos is het nog niet maar dan moeten er niet nog meer selectiespelers wegvallen uit de selectie van Dick Visser.