Het Puurvoetbalonline 'Sterrenteam' 2014.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als 'opening' van een rubriek die in 2015 absoluut terug gaat komen kwam ik op het idee om een 'Sterrenteam' 2014 te formeren. Een team bestaande uit voetballers die ik heb dit kalenderjaar heb zien spelen. Elf spelers konden een plaats in het sterrenteam veroveren waarbij de formatie in een 4-4-2- systeem zou gaan 'spelen'. Een systeem wat door veel trainers niet graag gespeeld wordt maar wat ik altijd als mijn meest favoriet systeem heb gezien. Ik moet eerlijk zeggen, voor sommige posities was de keuze moeilijk omdat er meerdere kandidaten in aanmerking kwamen. Maar na lang wikken en wegen kwam ik tot dit 'Sterrenteam' 2014.
            logo
DOEL: Voor een plaats onder de lat kwamen meerdere keepers in aanmerking maar ik heb gekozen voor Zeester-doelman Ruben Hoekstra. De jonge keeper kwam in aanmerking voor een positie onder de lat omdat hij vaste doelman Arjen Posthumus aan het slot van de eerste helft van de competitie meer dan voortreffelijk verving. Iets wat ik met eigen ogen in Groningen zag waar hij op zaterdag 15 november de absolute uitblinker was in het duel tegen GRC Groningen.
Rechtsback: Sybolt Lindenbergh wordt mijn rechtsback in het sterrenteam. De rechtervleugelverdediger van Eenrum mis je als hij afwezig is. Dat is een kreet die je hoort als de ondertussen 31-jarige Sybolt Lindenbergh ontbreekt maar wat voor de Eenrumers gelukkig niet vaak voorkomt. Sybolt Lindenbergh, een kilometervreter die de hele rechtervleugel bestrijkt en een patent op mooie goals heeft.
Centrale verdedigers: Voor het centrum van de verdediging kies ik voor een routinier en een jeugdig talent. Hoewel hij ook wel als pinchhitter gebruikt wordt speelt Renato Santanera ook vaak in het centrum van de verdediging van Godlinze. Bij de ‘Glinzers’ is de 44- jarige Renato een ‘cultheld’ waar trainer Peter Ernst met waardering over spreekt. ‘Renato is nog steeds belangrijk voor ons want ook nu we in de derde klasse spelen pakt hij nog regelmatig zijn minuten mee.” Dat was de reden dat er een plaats in het centrum voor Renato Santanera is ingeruimd. De man naast de routinier is een ‘jonkie’. De 17-jarige Kevin Kat voetbalt voor Kloosterburen en is  vanaf het begin van dit seizoen centraleverdediger. De verdediger nam de plaats over van Arjan van der Klei die een treetje lager is gaan voetballen. Kevin liet direct vanaf het begin een prima indruk achter en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de sterkhouders van Kloosterburen.
Linksback: Joris Jurna. De verdediger van SC Loppersum vind ik het prototype van een moderne verdediger. Snel, gezegend met een prima voorzet en scorend vermogen maakt Joris Jurna tot een voetballer die iedere trainer wel in zijn team zou willen hebben.
Rechtermiddenvelder: Anne Vaatstra speelt op het middenveld van Middelstum en wordt door trainer Jan Jaap Zijlstra als een belangrijke kracht gezien. Anne is een sierlijke voetballer die de duels niet schuwt en door de trainer van de Middelstumers ook tot reserve-aanvoerder is benoemd. Ik zag de Middelstumers dit seizoen drie keer spelen en drie keer vond ik de middenvelder een zeer ruime voldoende halen en vandaar een plaats in het team.
Verdedigende middenvelder: Aalderd Duinkerken. Aalderd zou bij mij als trainer altijd spelen. Winnaars stel je namelijk altijd op en daarom zou een sterrenteam zonder de aanvoerder van Corenos niet compleet zijn maar  wat er wel voor zorgde dat ik niet voor zijn broer Willem kon kiezen.
Aanvallende middenvelder: Ik kies hier voor Kjell Posthumus die ik voor de zomer bij Noordpool en na de zomer bij ZEC zag spelen. Een aankomend talent dat er voor koos om na VIBOA en Noordpool zijn loopbaan als voetballer bij ZEC te vervolgen waar hij herenigd werd met vader Jan die nog steeds doelman van het eerste elftal van de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie is.
Linkermiddenvelder: De positie van linkermiddenvelder wordt voor Robert Kok van Poolster die ik dit seizoen in het bekerduel tegen TEO ‘bezig’ zag. Een geweldig loopvermogen, een voorbeeldige wedstrijdmentaliteit en nog een beetje kunnen voetballen ook zorgen er voor dat Robbert in de ‘basiself’ staat.
De spitsen: Een gemakkelijke keuze hoewel ik bij een naam even twijfelde. Ik moest kiezen tussen Marko Rietema en Rowan Rozema en heel ‘sneaky’ liet ik iemand een beetje mee beslissen. En omdat  Marko meer een teamplayer werd  genoemd koos ik voor Marko Rietema van FC LEO. Voor de andere positie kwam er maar een speler in aanmerking en dat was Robin Zuidema. De spits van De Heracliden liep in het uitduel tegen Klazienaveen een dubbele beenbreuk op en is helaas al een tijdje uitgeschakeld. Voor de zomer was Robin echter ongelofelijk belangrijk voor zijn team en vandaar een plaats in het Puurvoetbalonline ‘Sterrenteam’ 2014