De drie mooiste sportmomenten 2014 van Peter Kolkena ( FC LEO)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zo richting de jaarwisseling is het vaak dat we even terugkijken op het bijna achter ons liggend jaar. Zo zijn daar natuurlijk ook de mooie of speciale sportmomenten die voor iedereen anders kunnen zijn. Voor de een zijn er die persoonlijk beleeft zijn maar een ander kan wel die persoonlijk kunnen breder denken. Vandaar richting het einde van 2014 de rubriek 'de drie sportmomenten 2014 van.
image-2014-12-21
Peter Kolkena voetbalt voor vierdeklasser FC LEO dat kan terugkijken op een prachtige eerste helft van het seizoen 20 14-20 15. Een eerste helft van het seizoen wat ook terugkomt in zijn drie favoriete sportmomenten uit het bijna afgesloten 20 14
1. Op de eerste plek zet ik het periodekampioenschap met FC LEO 1. Na het teleurstellende seizoen van vorig jaar met veel tegenslagen wat in de zomer van 20 13 begon met het overlijden van onze voetbalvriend Mart is dit seizoen compleet het tegenovergestelde. In de 11e competitiewedstrijd konden we bij winst op Ropta Boys de periode binnenhalen maar helaas raakte de scheidsrechter geblesseerd. Omdat uitgerekend naaste concurrent Opende verloor van hekkensluiter Drogeham hadden we alsnog de 1e periodetitel binnen! Het gezegde; ‘’geluk dwing je af’’ is dit seizoen volledig van toepassing en na de winterstop gaan we verder strijden voor het kampioenschap!
2. Het begint eentonig te worden hier maar als tweede kies ik ook voor de 1-5 overwinning tegen Spanje op het WK in Brazilië. Met die geweldige eerste kop goal van Robin van Persie en met Robben als uitblinker. Een heerlijke revanche op die Spanjaarden die ons in de WK finale van 2010 de wereldtitel door de neus hebben geboord.
3. Op de derde plek zet ik het succes van de Nederlandse schaats(t)ers op de Olympische Winterspelen in Sotsji waar ik erg van heb genoten, hier hebben we een record aantal medailles behaald en iedere keer stonden er wel één of meerdere Nederlanders op het podium.