De drie sportmomenten 2014 van Hillechien Zuidersma-Hulsebos ( v.v. Zeester)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zo richting de jaarwisseling is het vaak dat we even terugkijken op het bijna achter ons liggend jaar. Zo zijn daar natuurlijk ook de mooie of speciale sportmomenten die voor iedereen anders kunnen zijn. Voor de een zijn er die persoonlijk beleeft zijn maar een ander kan wel die persoonlijk kunnen breder denken. Vandaar richting het einde van 2014 de rubriek 'de drie sportmomenten 2014 van.
Hillechien Zuidersma-Hulsebos
Hillechien Zuidersma-Hulsebos is een van de vele vrijwilligers van de voetbalvereniging Zeester uit Zoutkamp. Naast dat ze actief is als kantinemedewerkster is ze voorzitter van het jeugdbestuur en traint en begeleidt ze de E1-junioren van Zeester. Ondanks dat het een drukke periode tot aan de winterstop voor haar was vond ze toch de tijd voor haar drie favoriete sportmomenten 2014.
1. Op nummer 1 staat voor mij de wedstrijd tussen de E1 van vv Zeester tegen Kids United! Dit was heel bijzonder om mee te maken. Mooi om te zien hoe kinderen met elkaar kunnen omgaan. Ik heb langs de kant echt met kippenvel gestaan. Ook de organisatie en begeleiding van Kids United verdient een pluim. Dat staat als een huis en die mensen zijn zo betrokken bij deze kinderen wat ik echt fantastisch vind.
2. Op nummer twee het WK voetbal. Wat een geweldige wedstrijden hebben we gezien en wat heeft het Nederlands elftal weer een hoop los gemaakt in ons kleine landje.
3. De prestaties van Ireen Wüst op de Olympische spelen, Wat een sportvrouw is dat en die daar deze week terecht door persbureau Reuters gekozen is tot Sportvrouw van het Jaar over de hele wereld.