De drie mooiste sportmomenten 2014 van Wichard Slagter( coach Omlandia Futsal Dames 1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zo richting de jaarwisseling is het vaak dat we even terugkijken op het bijna achter ons liggend jaar. Zo zijn daar natuurlijk ook de mooie of speciale sportmomenten die voor iedereen anders kunnen zijn. Voor de een zijn er die persoonlijk beleeft zijn maar een ander kan wel die persoonlijk kunnen breder denken. Vandaar richting het einde van 2014 de rubriek 'de drie sportmomenten 2014 van...
Wichard Slagter
Wichard Slagter is de bevlogen coach van Omlandia  Futsal Dames 1. Ook aan Wichard vroeg ik naar zijn drie sportmomenten 2014.  Wat volgde waren twee momenten die niet onlogisch waren maar de nummer een was er een die bijzonder maar daarom niet minder mooi is.
1.Dan zoek ik het toch dichtbij, de bekerwedstrijd met Omlandia VR1 tegen Nieuw Roden in  Leek. Op een maandagavond moest worden aangetreden in Leek nadat de vrijdag ervoor al een ruime overwinning was geboekt op de dames van Diva. Fijn was het al dat iedereen aanwezig was ondanks blessures en familieomstandigheden, en al gauw ontstond een ware thriller waarin de spanning te snijden was. De rust werd nog ingegaan met een 2-1 achterstand, maar het geloof was duidelijk aanwezig dat het de 2e helft toch ging gebeuren. Op wilskracht kwam men halverwege de 2e helft op voorsprong door binnen één minuut te scoren en tot 2-3 te komen, later in het duel werd nog tegen een overigens prachtige gelijkmakende 3-3 aangelopen. De laatste minuten waren enerverend te noemen, onder aanvoering van een ontketende José de Jonge werd de tegenstander uit alle standen onder vuur genomen. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd was daar dan hét moment. Na voorbereidend werk van Paula Riemersma wist José de Jonge met haar 3e treffer van de avond de bal achter de keepster te knallen en de 3-4 overwinning veilig te stellen. Wat volgde was een geweldige ontlading nadat zij dezelfde middag nog voorgoed afscheid had moeten nemen van haar oma. De intense ontlading die na het eindsignaal en de winst volgde en die door de kracht van het hele team tot stand was gekomen was voor mij hét sportmoment van het jaar!

2. Olympische Winterspelen 2014, natuurlijk bestond dit uit vele enerverende momenten maar wil het toch in het rijtje hebben, en dan met name al het Nederlands succes (medailles) op het langebaanschaatsen.

3. Nederlands elftal (dames) dat ten kostte van Italië het komende WK haalt, voor het eerst in  de historie en natuurlijk mega belangrijk voor het vrouwenvoetbal in Nederland wat hiermee een boost zal krijgen, wellicht gaat men er dan net zo voor klaar zitten als men ook voor het  vrouwenhockey bijv. doet.