De drie sportmomenten 2014 van... Richard Vennema

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zo richting de jaarwisseling is het vaak dat we even terugkijken op het bijna achter ons liggend jaar. Zo zijn daar natuurlijk ook de mooie of speciale sportmomenten die voor iedereen anders kunnen zijn. Voor de een zijn er die persoonlijk beleeft zijn maar een ander kan wel die persoonlijk kunnen breder denken. Vandaar richting het einde van 2014 de rubriek 'de drie sportmomenten 2014 van...Richard Vennema.
Richard Vennema
Voor de oud-doelman van FC Groningen, Veendam en Heracles was 2014 een bijzonder jaar. Richard Vennema werd deze zomer namelijk tijdelijk de vervanger van Jacques Storm als keepertrainer van PEC Zwolle. Storm was door fysiek ongemak tijdelijk uitgeschakeld en Richard Vennema werd door trainer Ron Jans benaderd om tijdelijk de honneurs waar te nemen. Daarnaast werd op zaterdag 18 oktober het beeld onthuld van Tonny van Leeuwen. De helaas veel te vroeg overleden oud-doelman van GVAV was de vader van Richard die uiteraard bij de onthulling van het beeld aanwezig was. Ook Richard vroeg ik naar zijn drie sportmomenten 2014 en hij kwam tot de volgende keuze:
1. Het Europa Cup-avontuur met PEC Zwolle tegen Sparta Praag. Zowel uit als thuis was geweldig. Voor een club als PEC is een Europees avontuur niet iets vanzelfsprekends. Dat zijn echt speciale gebeurtenissen. Zo is het ook wel beleefd heb ik het idee en daarom was het ook jammer dat het maar een ronde heeft geduurd.
2. Het winnen van de Johan Cruijff Schaal met PEC Zwolle. Voor PEC Zwolle komt dat natuurlijk niet vaak voor dat je om de ‘Schaal’ mag spelen. Deze keer was het ook nog eens tegen Ajax in de ArenA die een paar maanden eerder in de Kuip was verslagen. Dus iedereen verwachtte een Ajax wat zich wilde revancheren maar het was PEC Zwolle dat won. Dat vond ik wel een mooi moment.
3. Dit jaar heb ik  meegedaan aan een voetbalwedstrijd tegen Kanker. Een duel waar aardig wat bekende Nederlanders aan meededen. Voor duels zoals dit benefietduel mogen ze mij altijd voor vragen en daarom is het ook mijn nummer drie.