v.v.Kloosterburen eert Henk Korhorn op prachtige wijze

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op de avond van woensdag 17 december was de kantine van de voetbalvereniging Kloosterburen overvol. De kantine van de zondag vijfdeklasser was namelijk gevuld met tal van genodigden die op uitnodiging van de voetbalvereniging aanwezig waren bij de onthulling van het beeld van vrijwilliger Henk Korhorn die na 45 jaar een punt achter zijn activiteiten moet zetten omdat de gevreesde ziekte ook hem  helaas in zijn greep heeft gekregen.
                        foto van VV Kloosterburen.
Rond 20.15 uur nam voorzitter Ron Bolt het woord om uitleg te geven over het hoe en waarom er een beeld van Henk Korhorn was gemaakt. De preses kon uiteraard meer vertellen over het waarom  en dat was voor iedereen ook vrij snel duidelijk. Henk Korhorn was al erelid van de voetbalvereniging maar de club wilde het door zijn ziekte gedwongen afscheid niet in stilte laten verdwijnen. Daarom werd besloten om de 'Opa Henk Cup' aan een jaarlijks terugkerend F-toernooi te koppelen. Een Cup die, zo vertelde Ron Bolt, niet een beker van 'blik' moest zijn maar duidelijk iets meer.

Binnen het bestuur werd er voor  gekozen om een beeld van Henk te laten maken waarop er contact gezocht werd  met twee kunstenaressen, Heleen Kat en Jacomijn Steen. De beide dames waren woensdagavond uiteraard ook aanwezig in Kloosterburen en prachtig was de uitleg die er door zowel Heleen als Jacomijn aan de hand van foto's werd gegeven over hoe beide Henk in een beeld hadden omgezet.

Na deze uitleg was het moment aangebroken om de beide beelden te onthullen waarbij een van de beelden een plaats in de kantine van de voetbalvereniging zal krijgen en het andere beeld richting de familie van Henk zal gaan. De hoofdpersoon had er uitdrukkelijk om gevraagd of dhr. Jan Bos(jarenlang bestuurslid v.v. Kloosterburen) samen met hem het beeld wat in de kantine bleef wilde onthullen en het andere beeld werd onthuld door Felix Lensen die jaren geleden naar elders is verhuist maar speciaal voor de man waar hij jarenlang bij Kloosterburen mee samenwerkte naar Kloosterburen was gekomen.

De onthulling van beide beelden zorgde voor een golf van emotie in de kantine van Kloosterburen want iedereen was dezelfde mening toegedaan, de beide door Heleen Kat en Jacomijn Steen gemaakte beelden waren Henk ten voeten uit.

Na dit toch wel emotioneel en ontroerend moment kwamen vervolgens de verhalen uit de ''oude doos' te voorschijn want over 45 jaar v.v. Kloosterburen zou Henk Korhorn met gemak een boek kunnen vullen. Maar de hoofdpersoon deed dat op deze in alle opzichten speciale avond anders. Henk genoot zoals Henk dat 45 jaar lang binnen Kloosterburen heeft gedaan, in stilte van wat 'zijn'club hem 45 jaar heeft gegeven en dat is plezier in alles wat hij voor Kloosterburen deed.