De drie sportmomenten 2014 van... Jan Spijk ( v.v. Stedum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het jaar 2014 is bijna teneinde en dat betekent dat we even mogen terugkijken. Even terugkijken op een sportjaar wat voor de een op persoonlijk gebied hoogtepunten en voor de ander op een breder terrein opleverde. Daarom met ingang van vandaag de rubriek, de drie sportmomenten 2014 van……
Jan Spijk
Jan Spijk voetbalt voor de voetbalvereniging Stedum en is daarnaast actief binnen SJO STEO  wat staat voor de samenwerking tussen de jeugdafdelingen van TEO uit Ten Post en v.v. Stedum. De Stedumer is de eerste in deze rubriek en mooi is dat Jan direct al met een bijzondere top 3 komt.
Mijn top 3 sportmomenten van 2014 is misschien niet heel origineel maar bij deze:
1. Het presteren van het Nederlands elftal op WK. Waarschijnlijk zet iedereen dit er tussen, maar het was toch ook een prachtig WK voor Nederland. Vooraf werd er helemaal niks van Nederland verwacht en dan krijg je gelijk een dergelijke wedstrijd als tegen Spanje. Alleen die wedstrijd is al een geweldig sportmoment op zich. Al met al is het maximale uit het Nederlands elftal gehaald, al moet ik zeggen dat finale er ook in had gezeten. De wedstrijd tegen Argentinië was natuurlijk niet halve finale waardig, maar de wedstrijd tegen Brazilië maakte het toch nog enigszins weer goed.
2. Toch wel chauvinistisch, maar ik vond de Olympische spelen voor Nederland ook geweldig. Er was natuurlijk kritiek vanuit het buitenland dat het schaatsen gedomineerd werd door Nederland maar de schaatsers trainden er stuk voor stuk hard voor  en als je dan zo weet te pieken op de OS dat is toch geweldig. Vooral de ontknoping op de 500 m voor mannen was ongelooflijk.
3. Hoe Atletico Madrid vanaf de winter tot de zomer presteerde vond ik erg knap. Kampioen worden in Spanje met Barcelona en Real Madrid is al een prestatie op zich, maar vooral de manier waarop Atletico Madrid speelde was geweldig om te zien. Ze speelden niet altijd het beste voetbal maar Diego Simeone had een team op het veld gezet precies volgens zijn eigen voetbalmentaliteit: een vechtmachine. Helaas ging de Champion League in blessuretijd aan hun neus voorbij.