Dina Werkman (v.v.Ezinge) in het zonnetje gezet maar er volgen meer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op donderdag 20 november hield de voetbalvereniging Ezinge zijn jaarlijkse algemene ledenvergadering. Dat is natuurlijk geen nieuwsbericht wat normaal gesproken de pers haalt. Dat gebeurt namelijk bij ieder zichzelf respecterende vereniging, een jaarlijkse algemene ledenvergadering. De editie van dit jaar was er echter een waar ik van vond daar zit een onderdeel in wat de pers wel moet halen.  
Even in het zonnetje gezet na ca 25 jaar vrijwilligers/bestuursactiviteiten!
Ruim 25 jaar geleden begon Dina Werkman als vrijwilligster binnen de voetbalvereniging Ezinge. Een feit waar de vereniging tijdens de algemene jaarvergadering 2014 eens wat uitgebreider bij stil wilde staan. Een terecht initiatief van een bestuur dat beseft dat Dina Werkman goud waard is voor de voetbalvereniging. Dit seizoen ben ik als verslaggever nog niet in Feerwerd geweest omdat Ezinge dit seizoen in een andere poule is ingedeeld. Een poule met bijna alleen maar ploegen uit Friesland of de stad Groningen. Dat zorgt voor weinig activiteiten voor de schrijvende pers langs de lijn. Maar vanaf het moment dat ik in april 2008 mijn activiteiten voor de Ommelander Courant startte was ik regelmatig te gast in de kantine van Ezinge. Steeds was Dina daar als een gastvrouw die iedere vereniging zich mag wensen. Gelukkig zijn er velen zoals Dina Werkman. Er zijn meer vrijwilligers die als kantinepersoneel er mede voor zorgen dat een club kan blijven bestaan.

Dat laatste zette mij tot nadenken wat betreft de waardering die ze gelukkig van binnen de club wel krijgen maar wel wat groter naar buiten gebracht mag worden. Dat mag omdat er wel wat meer aandacht aan deze pijlers onder welke vereniging besteedt mag worden. Vrijwilligers als Dina Werkman, en alle anderen, verdienen datgene waar Puurvoetbalonline mee aan de slag gaat, een stukje extra waardering. Ik ga geen verzoek doen om kandidaten door te mailen want dat is precies eender dan ik verwacht dat Zwarte Piet vanavond door een verstopte schoorsteen op de Peperweg 7 naar binnen komt glijden, daar komt niets van terecht. Maar met enige regelmaat zal er een vrijwilliger/ster, of meerdere, door Puurvoetbalonline in het zonnetje gezet worden die dan in mijn ogen dubbel en dwars verdienen.