Redacties: Stoppen met die anonieme commentaren van Azijnzeikers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ik had mij voorgenomen om niet meer te reageren op de anonieme azijnzeikers die op onder andere Tweenul, Boerenmacht en Voetbalprimeur  reageren wat hun in het voetballand wonderland niet aanstaat. Helaas, dat voornemen is mislukt omdat ik de azijnzeikers toch even van repliek wil dienen.
Johan Staal
Azijnzeikers vind ik trouwens een nette omschrijving van een stelletje, dat wel een scheidsrechter met naam en toenaam durven af te serveren maar zelf onder een schuilnaam deze onzin onder een artikel kalken. Dezelfde azijnzeikers overigens die ook een ‘mening’ hadden over de contractverlenging van Marcel Groninger bij HHC Hardenberg. Ik had Marcel Groninger zondagmiddag in de rust van het duel tussen Helpman-VAKO naar zijn mening kunnen vragen over deze azijnzeikers. Ik besloot dat niet te doen omdat ik zijn antwoord eigenlijk wel wist. Marcel Groninger neemt dat type ‘scribent’ niet serieus.

Dat zouden alle redacties die dat anoniem gelul toestaan ook moeten doen, dit ‘spul’ niet serieus nemen. Voetbalprimeur, Tweenul, Boerenmacht moeten niet toestaan dat ‘Jan schraapt mij de wortel’, ‘Pietje Hotemetoot’ en ‘Ik epileer mijn bilnaad’ wel namen mogen noemen maar zichzelf achter schuilnamen verstoppen.

Daarom vind ik het geweldig dat de namen van de verslaggevers bij de sportverslagen in de Ommelander Courant vermeld worden. Geweldig omdat als ik iets schrijf waar iemand zich niet in kan vinden daar op aangesproken kan worden. Iets wat een enkele keer is gebeurd en wat ik harte toejuich omdat ik vind dat iedereen een eigen mening moet en mag hebben.

Zo was daar een paar seizoenen geleden een strafschop voor SIOS in een duel tegen Stedum. Ik vond de penalty terecht gegeven waar een fanatieke Stedum-aanhanger anders over dacht. Dat werd mij een week later ook even verteld. Wat volgde was dat we onze standpunten uitwisselden en we tot de conclusie kwamen dat de sanctie wel terecht was maar dat de verwarring ontstond door het vaak meten met twee maten. Samen met de Stedum-aanhanger dronk ik vervolgens een bakkie en nu als we elkaar tegenkomen is er altijd tijd voor een praatje. Iets wat ik meer kan waarderen dan het anoniem gelul waar niemand zich tegen kan verdedigen omdat ‘onze’ angsthazen niet onder hun eigen naam uit de kast durven te komen.

Daarom zou het anoniem commentaar geven verboden moeten worden. Dat zou mooi zijn als dat zou gebeuren en waar de diverse redacties het nodige aan kunnen doen. Dat anoniem commentaar voelt namelijk precies eender als dat als ze je van achteren een schop tegen je achillespezen geven. Een schop die gemeen zeer doet en wat in principe ook geldt voor dat anoniem geneuzel .Dat laatste moet toch reden genoeg zijn voor de, althans dat mogen we hopen, zichzelf respecterende redacties om te stoppen met het plaatsen van commentaren waarvan de naam van de schrijver onbekend is.