En rood koffiebekertje en roerstaaf: Samen een geheel.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Er liggen vele verhalen, nieuwtjes en mooie momenten op de diverse sportcomplexen verstopt. Nieuwtjes, verhalen, momenten of een grappig  detail waar je van denkt, daar moet je iets mee doen.
Red American Party Cup      
Zaterdag stond voor mij het duel v.v. Zeester-Haulerwijkse Boys op het programma en wat mij na de comeback van de Zoutkampers als een zelfstandige vereniging op sportpark ‘Toerkamp’ bracht. Bij aankomst werd er door het tweede zaterdagteam tegen FC LEO3 gespeeld. Een wedstrijd die door de reserves van Zeester met 7-0 werd verloren. Bij aankomst was daar echter de gang naar een voor mij vertrouwde kantine waar alles weer in de kleuren van Zeester was gebracht.

Ik heb eerder verteld dat ik tijdens of rond een wedstrijd graag op details let. Iets in de trend van, hoeveel spelers lopen er op zwarte kicken of het fenomeen dat ik een doelman in gedachte een cijfer voor zijn outfit geef. In de kantine van de Zoutkampers viel mij echter iets op wat ik nog nooit eerder had meegemaakt. Waar ik kom, overal wordt mij een kopje koffie of thee aangeboden. Als daar positief op gereageerd wordt dan gebeurd het regelmatig dat er even later een kop en schotel voor je staan. Maar meestal zijn het witte plastic bekers waar overigens helemaal niets mis mee is. In Zoutkamp was dat echter anders. Daar waren de witte bekertjes vervangen door exemplaren die rood van kleur waren. Iets wat ik nog nooit eerder bij een vereniging had gezien. Het bekertje en roerstaafje zorgden samen namelijk voor de clubkleuren van Zeester die gewoon wit/rood zijn gebleven. Ik weet het gaat helemaal nergens over maar ik vond het wel een grappig detail in een weekend waarin alle vier de keepers die ik in actie zag een mager zesje voor hun outfit kregen.