Jasper Wiersum ( Kloosterburen ): Puur op intuïtie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Er liggen vele verhalen, nieuwtjes en mooie momenten op de diverse sportcomplexen verstopt. Nieuwtjes, verhalen of momenten waar je van denkt, daar moet je iets mee doen.

In het weekend van 4 en 5 oktober gebeurde er weer van alles op de velden die het benoemen waard zouden zijn. Zo was daar de mooie morgen met mijn oud-collega Menzo van der Wal die als opa bij zijn kleinzoon Tim stond te kijken terwijl aan de overzijde zoon Remy als coach van SV Bedum F3 optrad. Zo was daar s’middags de ineenstorting van Noordpool tegen VVK die opmerkelijk te noemen was. De geel-zwarten gaven in zes minuten tijd een 3-0 voorsprong en mochten blij zijn dat het duel geen vijf minuten langer duurde.

Op de zondag gebeurde er ook van alles wat het noemen waard is zoals de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor van de v.v. Kloosterburen. Maar toch dit alles viel in het niet bij het moment wat ik heb uitgekozen tot hét moment van het weekend van 4 en 5 oktober. Vaak wordt er gezegd, de vijfdeklasse is een competitie waar je voor de schoonheid niet moet zijn. Nu bestrijd ik dit al sinds ik met grote regelmaat voor de Ommelander Courant wedstrijden in deze klasse bezoek. Natuurlijk passeren er ook op vijfdeklasse niveau momenten waar je als voetballiefhebber blij van wordt. Wie wil er niet bij een wedstrijd zijn als er een moment plaats vind die je echte voetballiefhebber blij maakt. Dat hoeft helemaal geen doelpunt te zijn maar kan ook een vooractie zijn die uiteindelijk tot een doelpunt leidt. Dat laatste gebeurde in het duel Kloosterburen-Warffum waar de 17 jarige Jasper Wiersum in de tweede helft op de linkervleugel werd aangespeeld. De jonge spits van Kloosterburen nam de bal fantastisch aan maar wat volgde was nog vele malen mooier. Het subtiel tikje wat volgde kwam namelijk perfect voor de voeten van Sebastiaan Frik die de bal direct kon doorspelen naar Marcel Remijn die zijn ploeg op voorsprong zette. Een doelpunt dat niet in de schaduw mocht staan van een actie die vele malen mooier was.

Ik snap best dat niet iedereen dat moment heeft gezien in Kloosterburen want ondanks dat er gevoetbald werd moest de ‘social talk’ ook doorgaan. Maar voor mij, en met mij meer, was de actie van Jasper Wiersum hét moment van het weekend door de schoonheid in de actie van een voetballer die puur op intuïtie speelt.