De week van de scheidsrechter: ik geloof er niet in.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vanaf zaterdag 4 t/m 12 oktober is het de week van de scheidsrechter. Een week waarin ‘we’ ons moeten bezinnen op het gebied van respect. Een mooi streven maar verder, laat maar zitten.
Johan Staal
De eerste dagen hebben we al een paar bijzondere dagen gehad. Broertjes/zusjes dag, ik lees de VI van achter naar voren dag, ik mag niet staande plassen dag en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Vanaf morgen hebben we de week van de scheidsrechter. ‘We moeten in die week beseffen dat we normaal moeten doen tegenover de scheidsrechters die de diverse wedstrijden tot een goed einde proberen te brengen. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb niets met al deze dagen die niets toevoegen aan wat dan ook. Dat heb ik ook niet met de week van de scheidsrechter. In mijn beleving is het meer iets is van wie houdt nu wie voor de gek.

Dit weekend wordt er weer volop gevoetbald. De eredivisie kent een volledig programma, de Jupiler League draait, voor vaak lege tribunes, op volle toeren en ook de duizenden amateurvoetballers en voetbalsters gaan dit en volgend weekend de velden op. De woorden die we niet willen horen zullen weer veelvuldig klinken want ook al moeten ‘we’ ons bezinnen op het gebied van respect, die vlieger gaat niet op. Trouwens wat een gelul een week van de scheidsrechter. Waarom wordt in een week de nadruk op iets gelegd op wat het hele seizoen zo behoort te zijn. Dat vraag ik mij in alle redelijkheid af.

Ik weet nu al dat velen mij mening niet delen. Die denken dat een week van bezinnen op het gebied van respect het voetbal gaat helpen. Misschien krijgen we dit weekend onze vriend Serdar Gözübüyük wel weer te zien die als scheidsrechter met een respectbandje gaat zwaaien omdat hij denkt dat hij bijdehand moet zijn. De week van de scheidsrechter, ik geloof er niet in maar laat mij graag verrassen.