Keeper FC LEO had donkerrood moeten hebben.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

‘Wat nog wel even gezegd moet worden is dat de doelman van Leo rood had verdiend na een misselijke overtreding op Han Zwart.’
Johan Staal
Bovenstaande opmerking las ik in het verslag wat de clubreporter van ASC’75 over het duel FC LEO- ASC’75 had geschreven. Een opmerking naar aanleiding van het voorval dat zich rond de 21e minuut op het hoofdveld in Leens afspeelde. Een opmerking die eigenlijk net zo misselijk was als de overtreding die de spits van ASC’75, Han Zwart op de doelman van FC LEO, Marco Wichers, maakte. Zwart joeg onbesuisd door op FC LEO-keeper Marco Wichers terwijl de bal allang door de goed uit zijn doel komende keeper was weggetrapt. Beide spelers bleven geblesseerd op de grond liggen waarbij de spits uiteindelijk de meeste hinder van zijn ‘kamikaze’ actie ondervond. Wichers had namelijk het geluk dat hij fysiek goed in elkaar zit waardoor een ernstige blessure voor de goalie van de Leensters uitbleef.

Ik snap best dat iemand als clubreporter niet helemaal objectief is. Dat je iets schrijft wat niet helemaal de waarheid is. Maar wat deze reporter zaterdagmiddag deed is de feiten verdraaien. Hij was eerlijk geweest als hij had geschreven dat Han Zwart als een ‘blinde’ het duel met Marco Wichers inging en van geluk mocht spreken dat hij geen rode kaart van arbiter Vos kreeg. Ik ben in mij actieve periode ook doelman geweest en had bewondering voor Marco die de rust bewaarde en geen ‘domme’ dingen deed. Marco nam geen wraak op de spits die zich even later weer schandalig gedroeg. Nadat hij was opgelapt ging hij namelijk lopen zeuren bij scheidsrechter Vos om een kaart voor de FC LEO-doelman. Ik vond het inkomen van Zwart op de FC LEO-keeper echt een schandalige actie maar dit, het zeuren om een kaart voor de FC LEO-doelman ging helemaal alle perken te buiten. Wat ik nog erger vond was dat niemand in of rond het team van ASC’75 deze ‘mafkees’ corrigeerde door te zeggen, hou op te zeuren want je mag van geluk spreken dat je nog binnen de lijnen staat.” Niets van dat alles maar wel een ‘lullig’ artikel op je site plaatsen over een doelman die er toch niet schuldig  aan kan zijn dat je eigen spits is vergeten om zijn rood/witte oogkleppen af te zetten.