De verplichting om met je scheenbeschermers aan te moeten training is onzin

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

‘Scheenbeschermers verplicht bij trainingen jeugd’ was de kop boven een artikel wat ik op internet tegenkwam. Onzin of terecht was de vraag die ik mij stelde terwijl ik in gedachten even terugging naar mijn periode als jeugdtrainer. Uiteraard kwam ik tot een mening over deze ‘stelling’ maar daarnaast ben ik ook benieuwd naar de mening van anderen. Daarom de volgende stelling: Moeten scheenbeschermers verplicht worden gesteld bij voetbaltrainingen van jeugdige voetballers en voetbalsters.
johan20staal20puurvoetbalonline
 Mijn mening is dat dit de grootste onzin is die er bestaat. Dit is puur een beslissing die genomen wordt omdat de jeugd van tegenwoordig bijna niet meer op trapveldjes voetbalt. Vroeger, toen er veel anders aan toe ging dan tegenwoordig, werd je als voetballer niet alleen gevormd op de trainingen bij je club maar misschien nog wel meer door het voetballen wat je op straat of op in ons geval op het veld in het centrum van Eenrum deed. Wat nou scheenbeschermers voor bij partijtjes na schooltijd. Je kleren omwisselen je oude sportgympen of afgeknipte laarzen aan en klaar was Kees. Natuurlijk kwam je met kapotte knieën of dikke enkels thuis. In de partijtjes ging het er namelijk niet altijd even zachtzinnig aan toe.

Daarnaast is er nog een reden dat de verplichting om met je scheenbeschermers aan te trainen niet handig is. Veel jeugdspelers komen voor een training in voetbaltenue opdraven wat betekent dat ze de scheenbeschermers al voor moeten hebben. Nu weet ik dat de scheenbeschermers van nu anders zijn dan die vroeger. Tegenwoordig worden ze vaak met bandjes vastgezet die al aan de beschermer zijn vastgezet. Dan is het echt niet verstandig om een paar uur met die ‘ondingen’ voor je schenen rond te lopen omdat de kans bestaat dat het gaat knellen. Daarom mijn mening, een jeugdspeler kan beter een keer een schop voor zijn schenen krijgen ,wat een blauwe plek oplevert, dan dat hij of zij een paar uur met een paar knellende scheenbeschermers rondloopt.