Hans Bolt en Willem Pettinga: Een perfecte combinatie bij Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Er liggen vele verhalen, nieuwtjes en mooie momenten op de diverse sportcomplexen verstopt. Nieuwtjes, verhalen of momenten waar je van denkt, daar moet Puurvoetbalonline iets mee gaan doen..”
image-2014-09-22 1
  Hans Bolt en Willem Pettinga een perfecte combinatie
                                        
Zondag was ik namens de Ommelander Courant aanwezig bij het duel tussen Kloosterburen en Kwiek. Een duel in de 5D van het zondagvoetbal waar mijn moment van het afgelopen sportweekend gebeurde. Hans Bolt is als elftalleider al bijna twintig jaar aan de voetbalvereniging Kloosterburen verbonden. Nadat zijn eigen carrière door een knieblessure ten einde was bleef hij vervolgens als elftalleider bij het eerste elftal betrokken. Willem Pettinga staat dit seizoen voor het achtste jaar voor de groep in Kloosterburen. Dat betekent dat de Hans en Willem weten hoe, om er een spreuk uit het repertoire van Alex Pastoor in te gooien,  de hazen in voetballand wonderland lopen.

Kloosterburen verloor een week eerder met 2-0 van WEO uit Woldendorp. Een nederlaag waar de trainer en elftalleider goed ‘ziek’ van waren. Kloosterburen liet zich te gemakkelijk naar de slachtbank leiden en dus moest de ploeg voor het duel tegen het nog ongeslagen Kwiek even op ‘scherp’ gezet worden. Dat kan natuurlijk op vele manieren want er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Hans is een elftalleider die dan beseft, ik moet even wat extra’s doen. Dat is niet door ze te beloven dat als er gewonnen wordt een kratje in de kleedkamer zal staan. Zondagmiddag deed hij iets volstrekt anders door alle tenues van de spelers keurig klaar te leggen in de kleedkamer. Dat doet hij niet bij ieder duel want Kloosterburen is een no nonsens club dat wars is van het vertroetelen van de spelers van de eerste selectie. Een F-junior is in Kloosterburen even belangrijk als een speler van het eerste elftal. Maar voor het duel tegen Kwiek maakte Hans een uitzondering en lag alles keurig klaar voor spelers die tegen Kwiek mochten aantreden.
De actie van zijn elftalleider werd door trainer Willem Pettinga direct gebruikt om vlak voor de wedstrijd nog even de puntjes op de i te zetten. De Kloosterburen-trainer liet zijn selectie even haarfijn voelen dat de begeleiding van het team dat allemaal toch maar deed hoewel het geen verplichting is. Willem ‘gebruikte’ zijn elftaleider om zijn team op scherp te zetten wat vervolgens geweldig uitpakte. De thuisclub speelde zich in een prima eerste helft naar een 4-0 voorsprong en won uiteindelijk met 6- 1.
Die wisselwerking tussen een trainer en elftalleider was voor mij het moment van dit weekend omdat Willem Pettinga en Hans Bolt via een perfect uitgevoerde een /twee combinatie lieten zien hoe je een ploeg op een mooie manier op scherp kunt krijgen.