De door dubbele beenbreuk getroffen Robin Zuidema ( De Heracliden) mist het voetballen nu al

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op 16 jarige leeftijd maakte Robin Zuidema in het seizoen 2011-2012 zijn debuut in het eerste elftal van De Heracliden. De jonge spits maakte snel furore en behoorde al rapl tot een van de smaakmakers bij ‘Hera’. Op dit moment is de nu 18 jarige voetballer echter aan rolstoel en bed gekluisterd omdat hij zaterdag in het duel in en tegen Klazienaveen een dubbele beenbreuk op liep.
image-2014-06-13 (2)
  Robin Zuidema in actie voor het RWE-team(foto archief PVO )
Voor Robin Zuidema is het voorlopig even geen voetbal wat de klok slaat of het moet al via de TV of de diverse voetbalbladen of boeken gebeuren. De jonge voetballer ligt namelijk in het ouderlijk huis op bed nadat hij zaterdag in Klazienaveen een dubbele beenbreuk opliep. Bij binnenkomst in huize Zuidema tref ik echter geen voetballer aan die bij de pakken neerzit nadat hij enkele dagen eerder nog kermend van de pijn op het veld van Klazienaveen lag. De 65e minuut was het fatale moment dat er voor zorgde dat het leven voor Robin er de komende maanden even wat anders gaat uit zien. Niet met teamgenoten Sebe Jan Vogel en Frank de Boer in de stad Groningen wonen maar in Uithuizermeeden. ‘Ik mag mijn linkerbeen de komende zes weken nog niet belasten. In Groningen moet ik trap op trap af en dat is dus geen optie. Dus voorlopig woon ik weer bij mijn ouders.”

Zes weken van rust voor de spits die erg blij was dat verzorgster Miranda Rijk zaterdag in Klazienaveen aanwezig was. ‘Miranda heeft tot dat de ambulance kwam uitstekend werk verricht. Die heeft als het ware de breuken open gehouden. Wat dat betreft kun je zien  dat het belangrijk is dat er iemand met verstand van zaken aanwezig is”, aldus Robin die op zondagavond in het UMCG werd geopereerd. ‘Dat zou in eerste instantie eerder gebeuren maar er kwamen diverse spoedgevallen tussendoor zodat het uiteindelijk 22.30 uur voordat ik geopereerd werd. Nadat ik de nacht verder in het ziekenhuis heb doorgebracht mocht ik maandag naar huis. Ik had nog een nacht langer mogen blijven maar dat zag ik echter niet zitten.”

Direct na het ongeval waren er snel de eerste bezoekjes, telefoontjes en het sociale media-gebeuren voor de spits van De Heracliden. ‘Ik heb nog niet eens tijd gehad om iedereen te antwoorden. Maar dat komt de komende dagen wel. Iedereen krijgt antwoord die een bericht heeft achtergelaten.”

Zes weken van rust betekent ook dat Robin Zuidema nog niet kan starten met revalideren maar toch is hij nu al positief gestemd over zijn herstel. ‘Ik ga er eerlijk gezegd wel een beetje vanuit dat ik dit seizoen nog weer aan spelen toekom. Aan het slot van het seizoen nog wat minuten maken zou wat dat betreft fantastisch zijn. Aan de andere kant ga ik niets forceren. Zou mij geadviseerd worden om wat langer te wachten dan kies ik er misschien wel voor om in het nieuwe seizoen mijn rentree te maken. Het moet namelijk wel goed voelen anders doe ik het niet.”

Wat wel goed voelt bij de even weer tijdelijke inwoner van Uithuizermeeden is hoe hij over de prestaties van De Heracliden in de tweede klasse denkt. ‘We zijn weliswaar een debutant in de tweede klasse maar toch moeten wij ons kunnen handhaven. In het eerst duel tegen The Knickerbockers hadden we al meer verdiend en ik ben er van overtuigd dat als het duel zaterdag gewoon verlopen  was we Klazienaveen hadden verslagen. Ik vond dat namelijk  helemaal geen geweldige ploeg.”

Zaterdag zal Robin, als Noordscheschut’ in Uithuizermeeden op bezoek komt,  voor de eerste keer in zijn rolstoel op sportpark ‘Meij’ aanwezig zijn. Aanwezig zijn om zijn vrienden aan te moedigen. Zo ziet hij de eerste selectie van De Heracliden namelijk, als een hecht vriendenteam. ‘ We zijn een hechte groep. Iedereen is ook al geweest of heeft wat laten horen. Dat vind ik mooi en zegt voldoende hoe wij met elkaar omgaan. Daarom zal ik alles op alles zetten om zo snel mogelijk terug te keren want om eerlijk te zijn, ik mis het voetballen nu al.”