Wico Besling terecht in zonnetje gezet door Futsal Marum

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Even na praten

Na 11 jaar voorzitter van Futsal Marum te zijn geweest besloot Wico Besling om het stokje over te dragen. Als grondlegger van de zaalvoetbalvereniging uit Marum heeft Besling elf jaar lang ontzettend veel werk verricht en een belangrijke rol gespeeld voor zaalvoetbal in de gemeente Marum.
image-2014-09-15
Wico Besling wordt toegesproken door zijn opvolger Daniel Dongstra
Op vrijdag 27 juni heeft Wico Besling officieel zijn voorzitterschap overgedragen aan Daniël Dongstra. Elf jaar lang was Wico Besling het gezicht van Futsal Marum. Het bestuur van Futsal Marum betreurt het besluit van Besling, maar respecteert deze stap en zijn hem erkentelijk voor zijn jarenlange inzet. "Wico is onlosmakelijk verbonden aan Futsal Marum, als één van de oprichters heeft Wico de club gemaakt tot wat het nu is. Een club waar plezier en gezelligheid naast de sportieve prestaties altijd hoog in het vaandel staan. Met zijn passie voor het spelletje, accuraatheid en daadkracht heeft Wico een belangrijke rol gespeeld voor zaalvoetbal in de Gemeente Marum.” Aldus, Dongstra. Overigens betekend het besluit om een stapje terug te doen niet dat Besling afscheid neemt van de club. Besling blijft wel betrokken bij de club door o.a. het tweede team van Futsal Marum, dat uitkomt in Hoofdklasse I, te coachen.

Naast voorzitter Besling doen ook Rinze Boonstra (activiteiten) en Chris van Langelaan (penningmeester) een stapje terug. Met Marc Boonstra en Tjibbe Bakkers heeft de club de vervanging al rond. Daarnaast switcht Mart Hoekstra van secretaris naar algemeen bestuurslid, hij wordt vervangen door Ruurd Posthumus. Om het gat van drie aftredende bestuursleden enigszins op te vangen zijn Erik Grovenstein (algemeen) en Tjitte Zuur (sponsoring) aan het bestuur toegevoegd.

Als blijk van waardering werd Wico Besling tijdens de eerste thuiswedstrijd van het vlaggenschip in het zonnetje gezet. In aanwezigheid van zijn gezin ontving de verraste Besling symbolisch een ingelijst shirt met rugnummer 11 en een voorzittershamer. Enigszins ludiek, waar Futsal Marum om bekend staat, is er ook een tribune naar Besling vernoemd.