Avondje Futsal in Marum: Een afscheid nemende voorzitter en een spugende aanvoerder

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Even na praten

Het was weer gezellig in de Holten. Bijna volle bak met publiek en veel voetbalsfeer op de tribune, op de blauwe pitch en niet te vergeten in de kantine. Met de aimabele kenners zat ik als het ware in het blauwe pluche zou ik bijna zeggen.
             futsal
Eerst even een officiële overgave van de Futsal Marum voorzitter hamer. De voorzitter, zijn naam is Wico Besling, zal Futsal Marum niet snel vergeten want Wico is een van de oprichters van deze fantastische club. Hij heeft met verve de voorzittershamer gehanteerd en de club opgestuwd naar grote hoogten. Met zijn vrienden als een team begonnen en nu 11 jaar later staat er een Futsalvereniging met zes teams. Wico namens een ieder die Futsal Marum een warm hart toedraagt bedankt jongen je hebt het geweldig gedaan. Wat moet een club zonder deze mensen, als ze er niet zouden zijn werd er namelijk niet gevoetbald.

Om 19.00 uur speelt Futsal Marum 5 tegen de Slingerij 4 en gaat met drie punten onder de douche na een spannende verdiende 6-5 overwinning. Coach Wico Besling pakt met Futsal Marum 2 een punt tegen Grijpskerk 1 wat betekent 4 uit 2.
Hierna treedt Futsal Marum 1 aan tegen het gelouterde Futsal Winsum met de aardige en zeer ervaren coach Sees Bergman. Futsal Winsum heeft ook nul punten net als Marum dus er staat aardig wat spanning op de wedstrijd.
Futsal Marum, met de ook door de wol geverfde coach Andy de Jong op de bank, heeft wat probleempjes. Keeper Menno Snip zijn polsblessure speelt helaas weer op. Moet zeggen dat hij prima werd vervangen door onze youngster Wesley van Beek 15 jaren jong, gretig en zeer gedreven en heel goed keepend. Aan deze jonge doelman gaan we nog veel plezier aan beleven bij Futsal Marum. En verder is Marc Boonstra goed op de weg terug en speelt binnenkort weer. Harke Kalfsbeek is langzaam aan het inlopen na een middenvoetsbeentje(breuk) blessure.
De eerste kans is voor Daniël Laturiuw, de eerste prima redding voor onze keeper Wesley van Beek. Winsum schakelt vervolgens goed door en via een ongelukkige kluts wordt het 0-1.
Al rap 1-1 door Mart Hoekstra door een man meer situatie voor Marum. Ook Mart Hoekstra scoort geel door een klein duwtje. Wesley redt onder druk nu fantastisch. Geel kan gebeuren als je op het randje speelt maar als ik zie dat de aanvoerder van Winsum op de grond spuugt, mag je voor mij rood geven. Wat een misselijkmakend voorval. Geen respect voor je tegenstander noem ik dat. Wat een slecht voorbeeld van een aanvoerder. Harke Kalfsbeek peert vervolgens kiezelhard op het doel van Winsum maar de keeper redt met een reflex.
In de omschakeling scoort Winsum 1-2. Winsum speelt op het randje en pakt weer geel. Marum scoort door Mart Hoekstra 2-2 en het is rust.
De tweede helft is pittig. Marum lijdt onder druk onnodig balverlies en het is 2-3.Een uitbal wordt betwist maar de scheidsrechter zegt doorgaan 2-4.Winsum pakt niet slim weer geel. Erwin Bandringa scoort 3-4.Weer niet slim balverlies en direct hierop valt de 3-5. Marum staat echter op en Erwin Bandringa maakt, op aangeven van Noël Kailola, 4-5.Een schot van Erwin Bandringa wordt in eigendoel gewerkt en het is 5-5.Marum krijgt de geest kun je stellen en komt nu echt op stoom. Harke Kalfsbeek maakt een actie langs de zijlijn en scoort fraai via de tegenstander 6-5.
De wedstrijd is binnen nu want Winsum zit er doorheen. Een spannende en manlijke en toch ook sportieve pot met een terechte winnaar is mijn mening.
Man off the Match Wesley van Beek en Noël Kailola maar eigenlijk speelde het gehele team een prima wedstrijd met de duidelijke wil om te winnen na meerdere keren op achterstand te hebben gestaan.

Man van de avond zonder twijfel Wico Besling onder het toeziend oog van vele prominenten onder wie zijn prachtige dochter en hoogzwangere vouw en lieve moeder Annie. De derde helft mocht er ook zijn maar de geboorte van een lekker avondje Futsal Marum is al lange tijd geleden, iets wat voetbal ook moet hebben. Futsal Marum lekker zo doorgaan komt het helemaal goed dit seizoen met jullie,