Geflatteerd verlies SV Bedum-zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

SV Bedum verloor zondag met 5- 1 van het uit de derde klasse gedegradeerde Gruno. Een nederlaag die geflatteerd was doordat vier van de vijf tegentreffers door persoonlijke fouten tot stand kwamen.
SV Bedum trof het op papier niet de Bedumers moesten met een redelijk verzwakte selectie voor de seizoensouverture op bezoek bij Gruno. De stadjerders waren gedegradeerd en aanvoerder Luuk Brands verwachtte daarom ook geen gemakkelijke middag. ,,Wij zijn een groot aantal spelers kwijt geraakt en dan moet je maar afwachten wat het in een lastige uitwedstrijd wordt. Ik moet zeggen, ons spel was al duidelijk beter dan een week eerder tegen Warffum. Het werd daarom een gelijkopgaand duel waarin wij in de eerste helft zeker zoveel kansen kregen dan Gruno.”

Uit de kansen die beide ploegen kregen wist de thuisploeg echter twee keer te scoren tegenover de Bedumers een keer. Een treffer die op naam kwam van Chris Smit en die er voor zorgde dat men in het Bedum-kamp nog alle vertrouwen in een goed resultaat had. ,,Dat leefde echt in de ploeg maar helaas wist Gruno al snel in de tweede helft een derde treffer te scoren. Na de 3-1 namen we toch wat meer risico’s en dan weet je dat je in je verdiging kwetsbaar wordt. Dat resulteerde uiteindelijk in nog twee tegentreffers die door persoonlijke fouten tot stand kwamen. Dat was overigens helemaal het beeld van de wedstrijd, wij maakten onze kansen niet af en Gruno kreeg zijn doelpunten op een presenteerblaadje aangeboden”, aldus Luuk Brands die hoopt dat SV Bedum zondag tegen Engelbert beter voor de dag zal komen. Tegen Engelbert moeten we een goed resultaat neerzetten. We willen namelijk laten zien dat we zeker vierde klasse waardig zijn,”

Bron: Ommelander Courant