Middelstum eervol ten onder tegen Pelikaan S

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Middelstum verloor zijn eerste competitieduel tegen Pelkaan S met. In Oostwold werd het 4-2 voor de kampioenskandidaat maar trainer Jan Jaap Zijlstra had een Middelstum gezien dat een prima teamprestatie leverde.
Middelstum moest voor zijn eerste competitieduel direct voor zijn eerste wedstrijd naar de torenhoge favoriet voor het kampioenschap, Pelikaan S uit Oostwold. Dat zorgde er voor dat Middelstum redelijk behoudend aan het duel begon. Voor die strategie had Jan Jaap Zijlstra gekozen omdat hij er van uitging dat de thuisploeg direct vanaf het begin vol op de aanval zou gaan spelen. ,,Dat lag inderdaad in de lijn der verwachtingen en dat kwam ook uit. Maar wat mij in eerste instantie verbaasde dat wij aardig tegenstand boden. We stonden weliswaar wel onder druk maar gaven niet veel kansen weg. Als er eens een bal door de verdediging glipte stond Alwin Zwerver steeds op de juiste plaats. Daarom was het extra zuur dat we uiteindelijk door een eigen goal op achterstand kwamen. Siebrand Dijkema was zo ongelukkig om zijn eigen doelman te passeren zodat Pelikaan S wel heel gelukkig op voorsprong kwam. Dit werd uiteindelijk ook de ruststand na een eerste helft waarin we absoluut niet waren weggespeeld.”

In de tweede helft begon zich vervolgens een voorzichtige stunt af te tekenen toen Ivan Milkovic Middelstum in de 50e minuut naast Pelikaan S bracht. Nog geen vijf minuten later stond het opeens 2-1 in het voordeel van de Middelstumers. Een van de verdedigers van de thuisploeg was namelijk ook zo ongelukkig om zijn eigen doelman te passeren. Zijlstra zag vervolgens dat Petrit Hoxhaj bij de thuisploeg binnen de lijnen kwam. De van Be Quick over gekomen Hoxhaj zorgde er voor dat het tempo in de wedstrijd omhoog ging en Middelstum meer in de verdediging werd gedrongen. ,,In het laatste half uur werd de druk op onze verdediging steeds groter wat er uiteindelijk voor zorgde dat we het duel met 4-2 verloren. Dat was uiteraard heel zuur omdat een stunt er misschien wel in had gezeten. Helaas mocht dat niet zo zijn maar ik kan alleen maar tevreden zijn over de wijze zoals wij Pelikaan S partij hebben gegeven”, aldus de trainer van Middelstum die met veel vertrouwen naar het duel van komende zaterdag keek. ,,Zaterdag komt Poolster naar Middelstum en als we dan met dezelfde instelling spelen als tegen een tegenstander die in mijn beleving kampioen moet worden verwacht ik een goed resultaat van ons.”
Bron: Ommelander Courant