De Fivel te sterk voor Lycurgus

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De Fivel won zaterdag het uitduel tegen Lycurgus met 4-2. Een zege waar volgens trainer Ronald Vermeulen niets op af te dingen viel.
,,Ik was door studieverplichtingen zelf niet lijfelijk aanwezig maar ik begreep dat we uitstekend hebben gespeeld. We hadden op de trainingen goed afgesproken hoe we Lycurgus wilden benaderen en dat pakte uitstekend uit. Na de eerste helft stond het al 0-3 en hadden we zelfs kansen op meer. Cees bij de Leij scoorde voor de rust twee keer en de derde goal kwam van Wouter de Vroome maar beide spelers hadden er meer kunnen maken.”

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld wat er voor zorgde dat de ‘Riepsters’ via een doelpunt van Geert van der Veen zelfs op 0-4 kwamen. Dat Lycurgus even later terugkwam tot 1-4 verontruste niemand bij De Fivel dat volgens Vermeulen ook in de tweede helft heer en meester was. ,,Alles klopte aan onze kant en dat is voor een trainersgroep en technische staf natuurlijk prachtig. Dat iets wat je hebt afgesproken ook zo uitgevoerd wordt. Dat was naast de drie punten het meest belangrijkste. Dat de spelers er ook in geloofden. Als technische staf kun je van alles bedenken maar de spelers moeten het doen”, aldus de trainer van De Fivel die zaterdag met zijn ploeg Aduard 2000 op bezoek krijgt. ,,Dat duel vraagt uiteraard weer een andere benadering maar de zege op Lycurgus heeft voor het nodige zelfvertrouwen gezorgd waardoor ik ons tegen Aduard echt wel de kansen op een zege toedicht.
Bron: Ommelander Courant