Nipt verlies Corenos.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Corenos verloor zaterdag van VVK. In Groningen werd het een 4-3 voor de thuisploeg die daarmee de ploeg uit Roodeschool zijn eerste teleurstelling van het seizoen bezorgde.
In de eerste helft van het duel tegen het uit de derde klasse gedegradeerde VVK speelde Corenos volgens assistent-trainer Arie Duinkerken ronduit slecht. ,,We speelden in de eerste vijfenveertig minuten gewoon niet goed. Niets lukte en het zag er uit alsof we stijf van de spanning stonden. Na de eerste helft keken we dan ook tegen een 2-0 achterstand aan die volledig terecht was. In de rust hebben we als technische staf de ploeg vertelt dat het in de tweede helft anders moest. We moeste met meer flair gaan spelen want als we zo bleven spelen als eerste helft gingen we zeker met lege handen huiswaarts.”

In het tweede part van het duel op het kunstgras van sportpark Het Noorden ging het echter beter met Corenos vertelt Arie Duinkerken die zag dat Erik Zuidema al snel voor de aansluitingstreffer zorgde. ,,De goal van Erik zorgde duidelijk voor meer vertrouwen. We wonnen wat vaker de persoonlijke duels wat er mede voor zorgde dat we een lichtveldoverwicht kregen. Door een tweede goal van Erik Zuidema kwamen we zelfs terug tot 2-2. Toen hadden we het idee dat we duel helemaal naar ons toe zouden trekken. We waren na de gelijkmaker duidelijk beter dan VVK dat als degradant echt niet geweldig speelde.”

Waar Corenos op jacht ging naar een derde treffer sloeg VVK echter vanuit het niets toe. Bij een van de steeds schaarser wordende aanvallen kreeg de thuisploeg een strafschop mee van de scheidsrechter na een overtreding binnen de beruchte lijnen. De penalty werd vervolgens benut zodat Corenos op jacht kon naar in eerste instantie de gelijkmaker. Richting de slotfase slaagden de bezoekers er in om via een treffer van Aalderd Duinkerken toch weer op gelijke hoogte te komen. Een gelijke stand die op dat moment volgens Duinkerken absoluut terecht was. ,,De tweede helft was duidelijk voor ons. We creëerden ook na onze derde treffer voldoende kansen op een vierde goal maar we hadden in de slotfase echter het geluk niet mee. Zo kreeg Roel Munting een enorme kans op de 4-3. Een kopbal werd in eerste instantie gekeerd. Vervolgens kreeg Roel de bal terug maar ook zijn tweede poging trof geen doel. Vaak is het zo dat de kansen voor de ene ploeg zijn terwijl de andere er met de goals van daar gaat en dat was zaterdag ook zo. Tot teleurstelling van iedereen aan de kant van ons scoorde VVK uiteindelijk de 4-3 wat even later ook de eindstand werd. Ik moet zeggen, dat was een fikse domper na het duel van een week eerder tegen Godlinze. Toen speelden we een prima wedstrijd waar we zaterdag vooral in de eerste helft niets van hebben terug gezien. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat we achter de feiten aanliepen en wat onze eerste nederlaag van het seizoen direct verklaard.”
Bron: Ommelander Courant