Pelikaan S- Middelstum: De geschiedenis herhaalt zich.

Geschreven door Geert Noeken op . Geplaatst in Even na praten

Onderstaand artikel is van oud-trainer Geert Noeken. Aan Geert vroeg ik het bericht, wat ook op zijn mocht plaatsen.Geert baalde van de opruiende teksten in een artikel over het duel Pelikaan S-Middelstum. Omdat wij gelukkig in een vrij land leven hier onder het commentaar van de oud-trainer van onder andere Noordwolde.

Dhr. De Jong moet zo nodig een opruiend verslag schrijven van Pelikaan S- Middelstum. Dit soort artikelen c.q. reacties waren er in 1980 ook altijd tegen v.v. Noordwolde. Daar waar een toenmalige Hamburger gigant voorzitter en sponsor was. In die periode was ik daar trainer en wat een tijd was dat waar ik Johan nogmaals voor wil bedanken. Wat velen niet begrijpen is dat je moet zorgen dat spelers het naar hun zin hebben en plezier houden in het spelletje. Dan blijven ze wel. Daarom heb ik heb de volgende reactie naar het DvhN, gezonden;

Ophitsende journalistiek pleegt T. d. Jong, in zijn verslag van Pelikaan S – Middelstum. Enig onderzoek zou goed zijn geweest want bij Pelikaan .S spelen 2x2 broers 3 neven en een aantal vrienden. Het doet denken aan mijn tijd bij vv, Noordwolde, gesponsord werd door een Hamburger Gigant. Was het ook van, betalen ze daar of hoeveel hamburgers worden er nu weer geboden. Tussen beide voorzitters is geen vergelijking maar ze zetten zich wel in voor hun cluppie. De Jong zou een ernstige berisping moeten hebben van zijn hoofd redacteur. Pas na vertrek van de voorzitter naar het veld gaan, verkeerde naam onder de foto, niets schrijven over een ongelukkige 1e helft met ballen voor langs of net naast etc tegen een Middelstum, dat gelijk als in 1980 ook nu tot het gaatje ging qua inzet en beleving. Met dergelijke verslagen als deze zie ik het er van komen dat tegenstanders met andere bedoelingen dan voetballen, naar Oostwold komen en dat dankzij De Jong. Ook nog even opruien in het dorp stoorde ik mij aan. Ik citeer: EEN van de twee jongens uit dorp werd vervangen, en vervolgens veegt Dhr. De Jong veegt zijn mond na makkelijke middag af en verlaat de bestuurskamer.