Johan Dijkman(Poolster): Een echte liefhebber

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Er liggen vele verhalen en nog meer nieuwtjes op de diverse sportcomplexen. Nieuwtjes die (te) vaak onopgemerkt blijven maar her vermelden meer dan waard zijn en verhalen over een persoon of club waar je van denkt, daar moeten Puurvoetbalonline iets mee gaan doen. Daarom wordt de naam van de rubriek Rondom de veranderd in ‘Nieuwtjes en verhalen langs de lijn bij het amateurvoetbal.”
 
image-2014-09-05 4
  Johan Dijkman in actie voor Poolster

Zaterdag was ik aanwezig bij het bekerduel Poolster-TEO. Een duel om des keizers baard maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd namelijk een aantrekkelijk duel tussen twee teams die het publiek wensten te vermaken.

Een van de spelers die binnen de lijnen kwam was Johan Dijkman. De 20 jarige aanvaller/middenvelder werd na 65 minuten vervangen door Marco Dijkstra. Wat ik een paar dagen later begreep, de ‘Spiekster’ vaak sukkelt met wat problemen aan zijn voeten waar zaterdag niet veel van te merken was. Dat is goed nieuws voor Poolster maar ook voor de overige liefhebbers langs de lijn. Dijkman is in potentie een speler waar je voor naar de velden komt. Samen met die andere dribbelaar aan de kant van Poolster, Kevin Bijlsma, was hij een handenbindertje voor de verdedigers van TEO.

Na 65 minuten mocht Johan naar de kant komen van trainer Jeroen de Munck en even later was daar het moment. Waar menig spelers in de Dug out plaats neemt om zijn dorst te lezen deed Johan Dijkman iets anders. De jonge aanvaller/middenvelder ging met zijn schoenen aan de slag. De kleur van zijn schoeisel had niet de kleur die ik prefereer maar vooruit, laat ik daar deze keer geen woorden aan vuil maken. Johan poetste zijn schoenen schoon. Niet zomaar door er even een natte spons overheen te trekken maar hij maakte ze echt schoon. Ik moet zeggen, dat fascineerde mij. Iemand die zo met zijn schoenen bezig is moet liefhebber zijn. Niet dat iemand die zijn kicksen in de hoek van de schuur gooit dat niet is maar toch is dat anders.

Dat was het verhaal van zaterdag 30 augustus waarin Johan Dijkman liet zien dat ze wel degelijk bestaan, de voetballer die zijn voetbalschoenen vertroetelt als was het zijn laatste verovering in een naburige discotheek.