Marumnello ademt in meerdere opzichten charme na mooie bekerpoule

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

. Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.

image-2014-09-04

Veel actie vandaag op Marumnello met veel wedstrijden met mooie uitslagen voor de verschillende teams bij een temperatuurtje dat zich leende voor een extra uurtje gezellig napraten. Gezellig was het zeker maar dat werd al aardig ingegeven door teams die eerder speelden dan Marum 1. Namelijk Marum 2, de kweekvijver met rijpe inhoud voor Marum 1, speelde voor de beker tegen de reserves van ‘t Fean 58. Marum 2 zit in aardige flow ondanks een verliespartij vandaag tegen een goede tegenstander uit ‘us Heitelan’. Een 0-2 achterstand werd weggewerkt naar 2-2 en dan ga je risico nemen en kregen de Marumers een goal tegen en in de laatste minuut nog eentje. Dan verlies je met 2-4 maar wel met een elftal wat goed in ontwikkeling is. A1 wint netjes met 4-0 van Peize voor de beker. Marum Dames winnen van de Wilper Boys dames 2-3.B1 verliest van maatje te groot Bergum met 9-1.C1 speelt verdienstelijk gelijk met 2-2 tegen TLC uit Leek en de D1 wint met 5-1 tegen Lycurgus.

Vandaag de laatste wedstrijd voor de beker in de poule voor het eerste tegen Tzumarrum uit us Heitelan. Een vijfdeklasser met veel drive kun je wel stellen. De eerste twee wedstrijden hadden ze gewonnen, Marum een keer winst en een keer gelijk dus ze moeten om door te gaan winnen. Eigenlijk wel mooi want er staat voor het eerst dit seizoen een beetje druk op het team van Poll en Pranger. Als derde klasser met verder alleen maar vijfde klassers in een poule ben je iets aan je stand verplicht!

 Om klokslag 14.30 uur ging het los want de scheidsrechter wonend te Ameland was ruimschoots op tijd in Marum. Hij floot een prima wedstrijd, hij paste prima de voordeelregel toe wat je niet altijd kunt zeggen m.n. van scheidsrechters in deze klasse. Marum startte met o.a. Daan Assink in de basis, terug van een vervelende blessure en Daniël Laturiuw, terug van een schorsing. Wat dat betreft wordt het vlaggenschip steeds completer. Compleet ben je op je sterkst weten we allemaal. Vandaag zit er ook druk op maar dat geeft niet is mijn mening, de concentratie moet hoog zijn. Wat we zien is dat we vanaf de aftrap te gemakkelijk balverlies lijden en de eerste kans voor Tzumarrum is daar. Mechiel van Valen onze goed keepende doelman redt echter bekwaam. De systemen zijn misschien een beetje debet aan het slordige begin,4-3-3,4-4-2 en 3-4-3 het loopt allemaal doorelkaar heen over en weer. Feit is dat we slap zijn begonnen en hard moeten werken om over dit dode punt heen te komen.

 Het duurt 15 minuten ongeveer voordat het loopt, nergens voor nodig maar het complex lijkt iets te doen met Marum. Onze aimabele oud keeper Ties van Valen, in het verleden trapvast als een huis, zal even een bal terugschieten. De ouden van dagen in ons dorp werden echter een straat verderop bediend maar niet de bal bezittende partij, Hierna begint het toch beter te lopen. De bal ging nu sneller en het positiespel is lekker. Een mooie aanval bezorgt de bal bij Daan ‘captain’ Assink. Hij schiet, de keeper redt nog maar wel maar de scherpe spits Rob Groefsema kilt en de 1-0 staat. Marum speelt makkelijker na een zeer slordig en slap begin,1-0 voor een nu eerst met elkaar naar de volle kantine. De bierpomp en koffiekraan strijden om de eer in het consumptie klassement, wordt het een tap- of de schenktrofee. Koffie wordt glorieus winnaar hoor omdat de P.R hier toch beter is! Zelfs buiten wordt een oude doorgewinterde Charmeur netjes bediend met koffie!!

De rust heeft de mannen van P en P wel op scherp gezet. We knallen uit de startblokken, een mooie actie van Haye van der Molen wordt keurig afgerond door wederom Rob Groefsema. Vlot volgt de 3-0 na een mooie assist van Rob op aanjager Edwin van der Molen. Het swingt nu even en dat is lekker om te aanschouwen. Even ontsnapt Tzumarrum, ze hebben voor de vijfde klasse beslist een mooi team wat mee moet doen om het kampioenschap in 5B, en de 3-1 staat op het scorebord. De mooiste goal van de wedstrijd volgt rap en wordt gemaakt door Daniël Laturiuw. Een prachtige lob over de uitkomende keeper van Tzumarrum, en de genade tik is gegeven. Marum voetbalt veel makkelijker dan Tzumarrum wat niet mee kan in het positie spel en baltempo van DE Marumers. Haye van der Molen wordt nog even aangetikt in de’ zestien’ en Noël Kailola test het net met een enorme pegel over het standbeen en de 5-1 overwinning is een feit. De beker poule zit erop, altijd leuk als oefenprogramma is een beetje de spreuk van de dag. Maar vandaag veel Charme op het sportcomplex complex. Mooie wedstrijden, vooral sportieve wedstrijden, mooie goals in duels van verschillende niveaus tegen elkaar. Hoewel KNVB, niet meer twee klassen verschil met alle respect naar alle clubs in deze poule vinden we teveel!

Charme, de Dikke van Dale zegt, er goed in zijn iets of iemand naar je toe te halen, wat de overtreffende trap is weet ik niet maar die is wel van toepassing op clubfan Altjo.M! Altjo M die het voorelkaar krijgt dat niet een maar twee Charmante dames(Top Marum fans!)hem de koffie serveren langs de lijn! Ik zie zijn leeftijdsgenoten, vooral Marum vrienden, zich achter de oren krabben want eigenlijk zijn ze allemaal nog competitief hoor. De complimenten doordrenkt met humor, en hoe krijgt die verrekte proatjemoaker het veurmekoar, volgen elkaar in rap tempo op! Ik weet dat zijn lieve Gittje hem ook graag bediend maar dit is toch wel niveau met Charme. Mooi zo,n mooie koppel nog altijd kraaiend gepensioneerde voetbalhanen langs de lijn te zien hoor ik naast me roepen en ik stem direct in. Laten we Charme maar als thema gebruiken dit seizoen en dan een beetje als vertaling van de van Dale lijkt me wel een aardige. We gaan voor de Trofee dit seizoen maar dan in 3C.