Even voorstellen vijf jaar later.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ik heb altijd iets van, als je advies krijgt van iemand die het beste met je voorheeft dan moet je daar wat mee doen. Als het ook nog eens betrekking heeft op www.puurvoetbalonline.nl dan zou het helemaal dom zijn om dat advies in de wind te slaan. In dit geval ging het om mijn eigen ‘portret’ dat ik bijna vijf jaar geleden maakte om mij voor te stellen aan de bezoekers van Puurvoetbalonline. Mijn ‘adviseur’ vond de tijd rijp voor een vernieuwing. Vandaar een vernieuwde versie ‘Even voorstellen 5 jaar later’.
johan20staal20puurvoetbalonline
Bijna vijf jaar geleden ging het in vraag en antwoordvorm en was de eerste vraag. Wat doe je in het dagelijks leven. Ik werkte in die periode in het UMCG waar eind december 2011 een einde aan kwam. Vanaf dat moment was bijna alles sport wat de klok sloeg en mocht ik regelmatig voor de Ommelander Courant en Oostermoer op pad. Daarnaast zorgt mijn afspraak met het UMCG er voor dat ik aan mijn verplichtingen moet voldoen. Verder besteed ik mijn tijd voor het grootste gedeelte aan het bijhouden van mijn website www.puurvoetbalonline.nl. Ook een vraag was, wat zijn je hobby’s. Ik noemde mijn activiteiten voor de Ommelander Courant als hobby. Dat is niet is veranderd. Het bezoeken van sportevenementen en ontmoeten van personen uit de sportwereld ervaring ik namelijk iedere keer weer als een verrijking van mijn leven. En verder is het lezen van sportbladen en sportboeken een hobby.

Met wie ik een dag zou willen ruilen blijft Johan Derksen. Zijn verzameling sportboeken is enorm en om die eens te mogen bekijken is wel een ‘stille’ wens. Bij de volgende drie vragen is alleen het ‘eetpatroon’ veranderd. Martine heeft zich hobbymatig op het koken gericht wat er voor zorgt dat ik een patatje op een evenement, soms probeer ik het nog wel, niet echt lekker meer vind. De ‘kookescapades’ van Martine hebben al veel verrassingen opgeleverd wat hopelijk nog een groot aantal jaren het geval zal blijven. De internetsites die ik bezoek zijn voornamelijk de clubsites voor mijn informatie. Verder heb ik een ‘VI-app’ op mijn telefoon waar ik een keer per dag even overheen scrol voor het laatste nieuws.

Waar mogen ze mij voor wakker maken was ook een vraag. Antwoord was toen, nergens voor maar mijn dierbaren moeten mij wakker maken als ze mijn hulp nodig hebben. Wie mij dierbaar zijn weten dat en mogen mij ALTIJD bellen. "Je ambities?" was de vraag die Martine toen stelde. Ambitie is wat iedereen heeft en tussen toen en nu zit geen verschil. Mijn ambitie is om de site nog bekender te maken en om nog lang voor de Ommelander Courant en Oostermoer te mogen en kunnen schrijven. Verder wil ik voor Krista en Saskia de vader zijn die zij zich wensen

Mijn muziekkeuze is niet veranderd. Dat zou ook raar zijn. Zoiets is in mijn beleving voor altijd. Veel muzieksoorten vind ik mooi wat varieert van instrumentale blaasmuziek uit Tsjechië en Duitsland tot muziek uit de zestiger jaren. Ik kan soms ook genieten van Hollandse muziek maar dat hangt een beetje van mijn stemming af.   

Wie is jouw idool was ook een vraag.  Antwoord: Gerrie Mühren. Een geweldige speler die in een vol Bernabeu Stadion rustig een balletje hoog hield in het duel tussen Real Madrid en Ajax. Ik heb, met dank aan Bea Venema, Gerrie Mühren mogen ontmoeten. Dat was in 2012 toen hij bij het Leekster Voetbal Gala de loting verrichtte. De oud-voetballer was toen al ziek en is in 2013 helaas overleden.

Natuurlijk maak ik mij weleens kwaad maar na 6 januari 2014, toen Martine plotseling in het UMCG werd opgenomen met hartklachten, denk ik vaker, laat maar. En dat wil ik graag zou houden. Verder werd gevraagd naar een belangrijk nieuwsfeit maar dat sla ik nu over omdat het wereldnieuws bijna niet meer bij te houden is. Wat nu nieuws kan over een uur wel totaal onbelangrijk zijn. Waar ben je trots op was toen niet lastig te beantwoorden en nu ook niet, maar trots verander ik in blij. Ik ben blij met het feit dat ik ondertussen met Martine getrouwd ben. Verder ben ik blij dat onze kinderen gezond zijn en ieder op eigen wijze zijn of haar plaats in de maatschappij heeft gevonden of probeert te vinden.

Wat wil je verder nog kwijt was toen lastig maar nu niet. Wat ik kwijt wil is dat wat ik zaterdag via een tweet de wereld instuurde. Dat je zonder een prima thuisfront niets voorstelt. Zonder Martine ben ik niet de persoon die ik graag kan en wil zijn wat ik merkte tijdens haar elf daags verblijf in het UMCG. De twee-eenheid was even verbroken en dat voelde niet goed. Gelukkig is alles ten goede gekeerd waar ik enorm blij mee ben. Wat ik verder nog kwijt wil is dat er personen zijn die mij met raad en daad bijstaan. Iets wat ik enorm waardeer. Daar wil ik ze voor bedanken. Niet omdat ik per direct stop met Puurvoetbalonline maar omdat ze belangrijk zijn geweest en nog steeds zijn. Wie dat zijn weten dat en hun namen hoef ik hier daarom ook niet op te schrijven.

Dit was  'Even voorstellen vijf jaar later' en of er nog een vijf jaar later komt zal de tijd leren. Ik hoop het wel maar gelukkig kán niemand zien waar hij over vijf jaar staat of is. . Ik hoop ergens in goede gezondheid wat ik iedereen overigens gun. Verder kreeg ik vorige week de opmerking, als je kop boven het maaiveld uitkomt wordt het gevaarlijk en wordt er een keer ''gehakt'. Ik weet, je kunt niet iedereen tot vriend zijn en kom je een keer aan de ‘beurt’. Dat heb ik inderdaad een paar keer ondervonden en daar van geleerd. Gaat het desondanks een keer ‘fout’ dan is daar altijd nog het thuisfront dat zegt ……niet doen….