KNVB introduceert Blauwe Kaart

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In het voetbalseizoen 2014/’15 wordt sportief gedrag bij alle competitiewedstrijden van F-, E- en D-pupillen beloond met De Blauwe Kaart. Na afloop van elke wedstrijd hebben verenigingen de kans om de tegenstander De Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee ze het team belonen voor de sportieve wedstrijd.
blauwekaart_news_detail
Doel

Het doel van de Blauwe Kaart is verenigingen en leden stimuleren er een sportieve en plezierige wedstrijd van te maken. Als extra aanmoediging en ondersteuning maken de deelnemende verenigingen en teams die De Blauwe Kaart hebben verdiend kans op een prijs. KNVB Bondsvoorzitter Michael van Praag is tevreden over de landelijke introductie van De Blauwe Kaart: ‘Sportiviteit en respect op en rond het voetbalveld is één van de speerpunten van de KNVB. Het belonen van sportiviteit maakt voetballers bewust van hun rol om zich op het veld sportief te gedragen. Door de tegenstander te complimenteren voor hun gedrag door middel van De Blauwe Kaart willen we de jongste voetballers van de voetbalbond stimuleren er samen een leuke en sportieve wedstrijd van te maken.”

Pilot

Vorig seizoen is De Blauwe Kaart in de vorm van een pilot al geïntroduceerd bij wedstrijden in KNVB district West I. In de pilot reikten 40 E- en D-teams een half seizoen bij elke sportieve wedstrijd De Blauwe Kaart aan elkaar uit. Aanvullend is de kaart voor sportief gedrag ook aanwezig geweest op diverse voetbaltoernooien, de districtsbekerfinaledag en de Utrechtse Fair Play Cup. Het belonen van sportief gedrag is door de deelnemende verenigingen, trainers en spelers als erg positief ervaren, waardoor De Blauwe Kaart nu landelijk elke wedstrijd in het pupillenvoetbal wordt ingezet.

Bron: www.tweenul.nl