Gorecht D2: Bedankt voor een mooi seizoen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op woensdag 4 juni komt er een einde aan het seizoen van Gorecht D2. Een seizoen waarin ik het team regelmatig heb zien spelen. Genoeg heb zien spelen om de conclusie te mogen trekken dat Gorecht D2 op een mooi en enerverend seizoen kan terugkijken.

image-2014-06-03

Gorecht D2 seizoen 2013-2014

In augustus 2013 begon het allemaal voor de ploeg van trainer Felix Laan. Toen werd er een begin gemaakt met het bekertoernooi wat enkele weken later gevolgd werd door de start van de competitie. Een competitie zonder returns maar duels waarbij er bijvoorbeeld wel naar Viboa uit Winsum werd gereisd maar de Winsumers niet naar Haren kwamen. Iets wat ik persoonlijk jammer vond want wat is er nu leuker dan uit en thuis tegen elkaar te spelen.

Waar in de poulefase van het bekertoernooi stevige overwinningen werden behaald ging het ook in de competitie crescendo. Na een gelijkspel tegen complexgenoot v.v. Haren werden de overige duels gewonnen en zag het er naar uit dat een kampioenschap haalbaar was. De concurrenten voor de najaarstitel waren v.v. Haren en Gruno, de ploeg waar de formatie van Felix Laan later bij op bezoek moest.

Een nipte 1-0 nederlaag zorgde er voor dat de D2 de titel op een haar na miste maar toch met een derde plaats kon terugkijken op een prima eerste helft van het seizoen. Het ging namelijk niet alleen in de competitie prima, ook in het bekertoernooi ontpopte het team zich als een echte ‘cupfighter’. Dat zorgde er voor dat de boys van Gorecht D2 ‘overwinterden’ in het bekertoernooi wat voor iedere voetballer een extra dimensie betekent.

Na de winter werd er in competitieverband in een poule van zes teams gespeeld. Dat betekende dat er nu wel met returns gewerkt werd en wat het voor de ware voetballiefhebber een stuk leuker maakte.

Het eerste duel werd direct een ruime overwinning voor Gorecht want uit bij Amicitia VMC werd met 11-1 gewonnen. Een zege die voor een bepaalde euforie zorgde maar die, zo bleek later, iets te voorbarig was. Er volgde namelijk puntverlies tegen Niekerk D1 en OKVC D1. Duur puntverlies dat er voor zorgde dat de kansen op de titel achter de horizon verdwenen. Dat was jammer maar zoals een van de ouders langs de lijn regelmatig zei, verliezen hoort ook bij de sport.

In het bekertoernooi bleef het team goed presteren met als een hoogtepunt het duel in de halve finale tegen ZNC D1. Een duel wat ik beschouw als een van mijn mooiste duels die ik dit seizoen gezien heb en waar ik in een ander artikel later op terugkom. Het duel tegen ZNC werd door de ploeg uit Haren uiteindelijk door het winnen van de strafschoppenserie beslist zodat Gorecht D2 zich voor de finale wist te plaatsen. Een finale die zaterdag 31 mei met 3-0 verloren werd van het Drentse Elim. Helaas kon ik door andere verplichtingen niet bij dit duel aanwezig zijn maar de commentaren op facebook gaven een beeld van een veel strijd leverend Gorecht dat zijn meerdere moest erkennen in Elim.

Zo komt er woensdag een eind aan een seizoen voor de D2 van Gorecht uiteenvallen. Er zullen spelers naar de C-junioren vertrekken en wellicht zijn er spelers die nog een jaartje D-junior blijven. Er zal weer ‘geknokt’ moeten worden voor een plaats in welke selectie dan ook en er zal weer onder een andere trainer getraind worden. Maar de D2 is na woensdagavond niet meer en wat hoort bij het jeugdvoetbal. Daar is het nu eenmaal normaal dat teams na een seizoen weer in een andere samenstelling verder gaan. Logisch maar toch soms ook jammer. Ik had dit team namelijk wel samen willen zien doorgroeien omdat het volgens velen een team met potentie is. Een hecht team was het ook want lief en leed werd met elkaar gedeeld. Zo waren de geblesseerde spelers altijd aanwezig wat ik bij sommige seniorenteams wel anders heb gezien.

Spelvreugde was ook iets wat van het team afstraalde en ook de teleurstelling na een verliespartij was echt te noemen. Geen gemaakte teleurstelling maar oprecht balend als er onnodig punten werden verloren.

Ik kom tot zeker tien keer dat ik Gorecht D2 heb zien spelen en alle keren viel er voldoende te genieten bij het team van trainer Felix Laan en teamleiders Paul van Whering en Bob Knuijver. Ik zou spelers tekort doen als ik daarbij namen zou noemen. Want ieder team heeft voetballers die met een actie een duel kunnen beslissen maar die niet kunnen presteren zonder de ‘werkers’ om zich heen.

Boys van Gorecht D2, bedankt voor een mooi seizoen die jullie natuurlijk graag als winnaar van het bekertoernooi of met de titel hadden afgesloten. Iets wat jullie misschien ook wel verdiend hadden maar helaas, er kan maar een de winnaar zijn. Desondanks mogen jullie trots zijn op een mooi seizoen wat je in mijn ogen mag beschouwen als een voorlopig hoogtepunt in jullie nog jonge voetbalcarrière.