Een terugblik op vijf keer RWE Eemsmond Team-FC Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vijf keer speelden FC Groningen en het RWE Eemsmond Team tot nu toe tegen elkaar. Vijf keer wisten de amateurs niet te scoren terwijl de profs in totaal zesenzestig keer de handen op elkaar brachten. Of daar dit jaar verandering in komt weten we over enkele weken als het zesde duel op vrijdag 27 juni in Roodeschool afgewerkt wordt. Maar voor nu een kleine terugblik over wat er in de voorgaande vijf edities gebeurde op de diverse velden in de Gemeente Eemsmond

SONY DSC

2009: RWE Eemsmond-FC Groningen: 0- 13

In 2009 begon het allemaal in Roodeschool waar de ploeg van toen nog Ron Jans te gast was. Een wedstrijd waar er een heldenrol voor ZEC-doelman Jan Posthumus weggelegd was. De toen 4 4 jarige goalie keepte in de eerste helft een puike partij en hoefde maar vijf tegentreffers te incasseren. Door de vermoeidheid binnen de selectie van de trainers Jan Potma, Wim Kuin en Geert Jan Zijlstra werd het uiteindelijk 13-0 in Roodeschool dankzij een in de tweede helft prima keepende Jacco Knol die toen nog voor Noordpool uitkwam.

20 10: RWE Eemsmond-FC Groningen: 0-9

In 20 10 was Uithuizermeeden de plaats waar het tweede duel gespeeld werd. Peter Brekhof en Heiko van den Berg waren dat jaar verantwoordelijk voor de selectie van RWE Eemsmond en Pieter Huitstra had het trainerschap bij FC Groningen van Ron Jans overgenomen. Het werd een 9-0 nederlaag voor het RWE Eemsmond Team in een wedstrijd die veel concurrentie had van Op Roakeldais en het WK in Zuid-Afrika. Op die dag werd s’middags namelijk het duel Duitsland-Argentinië en veel voetballiefhebbers trokken in de rust huiswaarts om dat duel te gaan bekijken.

20 11: RWE Eemsmond-FC Groningen: 0-13

Dezelfde uitslag als in Roodeschool was het opvallendste aan het derde duel tussen de eredivisionist en het RWE Eemsmond Team. Na een ruststand van 7-0 in het voordeel van de ploeg van Pieter Huitstra kwamen er in de tweede helft in Zandeweer nog zes goals bij waarbij aangetekend moet worden dat het duel met de ‘panna’ van Aalderd Duinkerken bij een van de Groningers een absoluut hoogtepunt had. Hoewel het team van Dirk Vink en Willem Kluin dicht bij een treffer was via Robert Bakker en Aalderd Duinkerken stond ook na het derde duel de teller nog steeds op nul voor het RWE Eemsmond-team.

20 12: RWE Eemsmond-FC Groningen: 0-16

Een nederlaag met de cijfers 0-16 was duidelijke taal in Warffum. Daar werd namelijk in het Op Roakeldais-weekend de vierde editie van het duel tussen de eredivisionist en het team samengesteld uit de zeven clubs die de gemeente Eemsmond gespeeld en waar Hemmo Battjes en Geert Jan Zijlstra de coaches waren Zestienhonderd toeschouwers mocht de organisatie verwelkomen en ook kwam er bij FC Groningen een nieuw gezicht als hoofdtrainer naar Warffum. Robert Maaskant moest voor leven in de brouwerij zorgen in de Euroborg. Dat het niet geweldig zou uitpakken wat de samenwerking met Maaskant betrof was toen nog niets van te merken want de coach opende, samen met burgemeester Marijke van Beek, de nieuwe kleedkamers en bestuurskamer van de v.v. Warffum.

20 13: RWE Eemsmond-FC Groningen: 0-15

Voor het vijfde duel tussen FC Groningen en een selectie uit de gemeente Eemsmond was Jeroen Korpershoek de eindverantwoordelijke. Korpershoek was op dat moment niet meer actief als trainer bij een amateurvereniging maar had wel interesse om het RWE Eemsmond Team klaar te stomen voor het duel tegen FC Groningen. Waar Korpershoek het had overgenomen van Hemmo Battjes hadden de Groningers ook een nieuwe trainer voor de groep staan. De van alles roepende Maaskant had plaats moeten maken voor Erwin van der Looi die samen met Dick Lukkien de kans kreeg om FC Groningen weer naar betere prestaties te stuwen. In Uithuizen werd het in zijn debuutwedstrijd als hoofdcoach bij FC Groningen een ruime 0-15 overwinning wat betekend dat het RWE Eemsmond na de eerste cyclus van vijf duels nog steeds op nul treffers staat…..