Excuses richting SVMH-trainer Patrick van Nimwegen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als je iets in een wedstrijdverslag leest waarbij een trainer geciteerd wordt dan mag je er vanuit gaan dat zoiets klopt. Als een trainer vervolgens met de opmerking komt dat hij door de desbetreffende journalist niet is geïnterviewd, dan is dat vreemd.
johan20staal20puurvoetbalonline

Zo las ik op internet een verslag van het duel Kloosterburen-SVMH waar stond dat trainer Patrick van Nimwegen de drinkpauze had gebruikt om zijn team goed neer te zetten. De trainer repte met geen woord over de ‘mazzel’ die zijn ploeg had doordat een warrig fluitende arbiter Koops verzuimde om dat te doen wat hij moest doen. Dat verbaasde mij en ik schreef daar een artikel over wat de aanleiding was tot een verhelderend gesprek met de trainer van SVMH.

Bij aankomst in Niebert kwam Patrick van Nimwegen direct naar mij toe. De trainer had begrepen dat ik hem bedoelde en vond dat niet terecht. Er was niets gevraagd en hij had dus ook niets over het hergroeperen gezegd. ‘De journalist ging gewoon tussen ons in staan en meer niet. Er was helemaal niets wat op een vraag over de wedstrijd leek dus was ik verbaasd over je reactie.”, aldus Van Nimwegen die daar een punt had. We spraken over het voorval en kwamen beide tot de conclusie dat het naar de trainer van SVMH niet netjes was. Hem iets laten zeggen wat niet klopte waardoor de reactie niet correct was.

Maar zoals het hoort werden er handen geschud en ging er een bult zand over het voorval. Ik wenste Patrick van Nimwegen succes voor het duel tegen Kloosterburen. De trainer was er echter nog niet helemaal gerust op omdat een snelle voorsprong voor Kloosterburen weleens voor zenuwen binnen zijn team kon zorgen.

In de wedstrijd was er eigenlijk weinig aan de hand voor de thuisploeg en toen SVMH al snel in de tweede helft op voorsprong kwam was het duel beslist. Zo werd het een relaxt resterend gedeelte van de tweede helft voor Patrick van Nimwegen die bij zijn eerste klus als hoofdtrainer het zoet van het promoveren mag proeven. Een terechte promotie want over beide duels was SVMH beter. Daarom Patrick van Nimwegen en SVMH, van harte gefeliciteerd met jullie promotie naar de vierde klasse.

En verder was het mooi dat je iets als volwassen mannen op een open en normale manier iets kunt uitpraten en waarbij ik Patrick nogmaals mijn welgemeende excuses aanbied.