Merkwaardig: Je mag wel zeggen dat je geluk hebt gehad

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op Puurvoetbalonline is die met de naam ‘ merkwaardig’. Een rubriek die gaat over zaken die Puurvoetbalonline, de bezoekers van www.Puurvoetbalonline.nl of iemand anders uit de voetbalwereld opvallen.
speurder

Bij het lezen van clubverslagen heb je soms het idee dat je een ander duel hebt bezocht. Dat je op een ander sportpark bent geweest omdat datgene wat jij hebt gezien niet overeenkomt met dat wat je in een verslag leest. Ergens wel begrijpelijk omdat een verslag op een clubsite vaak met inkt bestaand uit clubkleuren geschreven wordt.

Enkele dagen geleden zag ik in de media een verslag van een wedstrijd voorbij komen waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig was geweest. Een verslag waarin de trainer van de winnende partij aan het woord kwam. Zijn commentaar verbaasde mij een beetje omdat het een wel heel eenzijdig commentaar was. De lezer kreeg het beeld van een trainer die eigenhandig het duel had weten te ‘kantelen’ door in de wegens ‘tropische’ temperaturen ingelaste drinkpauze de poppetjes beter neer te zetten.

Gelukkig voor de trainer had hij toen nog elf spelers tot zijn beschikking wat er op dat moment eigenlijk tien hadden moeten zijn. Tien omdat zijn doelman een speler van de tegenpartij ondersteboven schoffelde op een manier al was hij een shovel bij een ramkraak.

Ook las ik nergens iets van de doorgebroken speler die ook nog in de eerste helft onderuit geschoffeld werd zodat het team van de winnende trainer al voor de rust met negen spelers binnen de lijnen had moeten staan. Dat was namelijk de realiteit ,met dank aan een scheidsrechter die abominabel slecht floot en de thuisploeg in de eerste helft tot twee keer toe daar ernstig mee dupeerde. Dat de gasten uiteindelijk wonnen lag echter niet aan de scheidsrechter alleen en wat door de verliezende coach bevestigd werd. Er zat bij de ploeg van de winnende trainer meer ‘gif’ in het team wat naar mijn idee mede gevoed werd doordat de thuisploeg sterk het gevoel had dat hun onrecht was aangedaan.

Daarom was ik verbaasd bij het lezen van het commentaar van de trainer die met geen woord repte over het geluk dat hem met straaltjes uit zijn broekspijpen was gelopen. Die alleen maar sprak over het op het juiste moment doen kantelen van de wedstrijd waarbij nogmaals moet worden opgemerkt dat zijn ploeg wel meer agressiviteit op de grasmat legde dan de tegenpartij.

De trainer van de tegenpartij verdiend een groot compliment want negen van de tien trainers, inclusief die van de winnende partij misschien wel, waren bij de blunders van de arbiter het veld ingevlogen, en met alle gevolgen van dien. Deze trainer deed dat niet al gaf hij na afloop toe dat hij bijna negentig minuten op zijn tong had moeten bijten. Dat pleit voor hem net zoals het voor de trainer van verliezende partij pleit dat hij twee seizoenen geleden bij de promotie naar de vierde klasse de credits niet naar zich toe trok …..