Merkwaardig: Natuurlijk verloren we met 1-0……

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op Puurvoetbalonline is die met de naam, merkwaardig. Een rubriek die gaat over zaken die Puurvoetbalonline, de bezoekers van www.Puurvoetbalonline.nl of iemand anders uit de voetbalwereld opvallen.
speurder
‘We verloren met 1-0 en dat hadden we wel verwacht’ was een opmerking die ik deze week hoorde. Ik hoorde dat in een gesprek wat ging over sporten als grasbaanraces, fietstochten maar waar na afloop het voetbal, en het jeugdvoetbal in het bijzonder, ook nog even aan de orde kwam.

Het gesprek aan het eind van het interview ging opeens over een gebeurtenis van een avond eerder toen beide hoofdpersonen leiders van een jeugdteam waren wat nog een inhaalduel moesten spelen.
Een wedstrijd om de bekende baard van de keizer maar waar van alles gebeurde waar je als neutrale voetballiefhebber van denkt, moet dat nu zo. Een spelerskaart waar de verkeerde foto op was gekomen, waar ondertussen al vier keer contact met de KNVB over was geweest, was het eerste probleem. De desbetreffende D2-junior mocht niet meespelen in het D 1-team van de referee. Een telefoontje van de onpartijdige naar het bondsbureau in Heerenveen werd namelijk rond 18.30 uur niet meer beantwoord. Dat verraste overigens niemand want 18.30 uur is nu niet direct een tijdstip dat kantoren nog bereikbaar zijn. De scheidsrechter streek daarom over zijn hart zodat de jeugdige voetballer toch mocht voetballen.

Een pietje precies bleek de fluitist ook te zijn. Bij het controleren van de doelen bleek een haakje namelijk niet helemaal goed te zitten zodat het doelnet iets te provisorisch was vastgezet.

Dit alles kon iedereen nog wel mee leven maar wat gold niet voor de wijze waarop de arbiter meende een jeugdduel tussen twee teams D-junioren te moeten begeleiden. Het woord eenrichtingsverkeer werd nog net niet door de beide jeugdleiders gebruikt maar veel scheelde het niet. De gasten konden maar weinig goed doen en met enige regelmaat werd er een gele kaart omhooggehouden. Een kaart die vaak bij dezelfde ploeg terecht kwam en daardoor steeds in een ondertal situatie kwam te staan. Toch hielden de gasten de stand op 0-0 en in de rust werd afgesproken, laat je niet afleiden en blijf voetballen.

In de tweede helft werd het nog gekker toen de grensrechter van de thuispartij een ingooi aan de bezoekers gaf. Iets wat voor iedereen duidelijk zichtbaar was maar door de onpartijdige als anders werd gezien. Een opmerking van een van de begeleiders zorgde er voor dat zijn vertrek naar een plaats achter de omheining gewenst werd. Om verdere problemen te voorkomen werd aan dit verzoek voldaan. Even later, na een precies eender incident dan een paar minuten eerder was ook de andere leider van het team aan de beurt. Ook toen was de boodschap duidelijk, vertrekken of ik staak de wedstrijd.

Dan maar staken werd er door de bezoekers gedacht. Want de irritatie liep steeds hoger op naast dat de overige bezoekers van dit duel tussen twee juniorenteams er ook niets meer van begrepen.

Ondanks alles stond het met nog een paar minuten te spelen nog steeds 0-0. Een prima prestatie van een team dat nog niet veel punten bijeen had gesprokkeld.

Helaas voor de bezoekers bestaat er ook nog iets aan extra tijd wat een onpartijdige kan bijtellen. Iets wat een ruim begrip is bij sommige arbiters en wat ook voor deze referee gold. Want na ongeveer negen minuten extra tijd won de thuisploeg met dank aan een scheidsrechter waar, als je de verhalen mag geloven, er nog veel te veel van rondlopen uiteindelijk met 1-0……