'Ze hadden ons wat beloofd'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Deze week was er weer het nodige te doen wat de scheidsrechters in het amateurvoetbal betrof. Wel of geen terechte rode kaarten, andere vreemde beslissingen alles kwam weer voorbij. Maar dat alles viel in het niet bij datgene wat de KNVB aan SVZ uit Zeijen had beloofd maar waar in de praktijk helemaal niets van terecht kwam.
johan20staal20puurvoetbalonline
Het duel tussen SVZ en Amboina werd op 27 oktober 2013 ontsierd door ongeregeldheden waarbij de grensrechter van SVZ in het ziekenhuis terecht kwam. Ongeregeldheden die stevig aankwamen bij de vijfdeklasser waar men van de KNVB te horen kreeg dat er passende maatregelen voor de return in Assen genomen zouden worden. Dat hield onder andere in dat de bond een scheidsrechter naar Assen zou sturen die normaal gesproken in de eerste klasse actief was. Dat beloofde men omdat 'Heerenveen' begreep dat het duel in Assen wel als een beladen duel gezien mocht worden.

Dat zorgde voor een goed gevoel bij de club uit Zeijen want om nu te zeggen dat spelers en technische staf in eerste instantie stonden te trappelen om het duel tegen Amboina te spelen kon niet gezegd worden. Maar de mededeling vanuit Heerenveen zorgde dus voor een gerustellende gedachte waar in de praktijk echter niets van terecht kwam. Een scheidsrechter die zich kapot schrok toen hij hoorde wat voor duel er zondagmiddag voor hem door de bond ‘bedacht’ had gaf SVZ het idee van, dit is geen scheidsrechter die weet wat er eerder in het seizoen tussen deze twee ploegen gebeurt is. Bij navraag door de Zeijenaren bleek dit inderdaad te kloppen want de scheidsrechter was ‘gewoon’ een uit de categorie die vierde en vijfdeklasse duels in goede banen mag leiden. Natuurlijk gaf men de arbiter het voordeel van de twijfel maar daar ging het SVZ niet om. De verontwaardiging richt zich meer tegen de bond die niet deed wat ze belooft had. Dat irriteerde SVZ nog het meest, dat de KNVB iets aan zijn leden belooft en vervolgens niet nakomt. Maar toch trof ook de scheidsrechter wat blaam want ook die wist niet wat hij voor een wedstrijd kon verwachten in Assen. En dat is vreemd want in de media werd eind oktober 2013 namelijk voldoende over het duel in Zeijen geschreven…….